USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Щомісяця Україна втрачає 2 мільярди доларів через виїзд громадян за кордон

5 Серпня 2023 23:12
Економіка України щомісяця недоотримує 2 млрд доларів через відтік робочої сили за кордон.

Про це розповів в ефірі телемарафону міністр фінансів України Сергій Марченко, передає УНН.

«Те, що ми втратили надзвичайно ціннісний людський капітал. Люди це саме цінне, що є в нашій країні. Наші вимушені мігранти – це те, що б ми хотіли повернути в Україну. Є оцінки НБУ, розрахунки складають 2 млрд доларів щомісяця і це, звичайно, кошти, які «вимиваються» з економіки країни й вкладаються в економіки країн, які прихистили наших мігрантів. Це очевидна реальність», – зазначив Марченко.

Читати ще: Унаслідок війни за кордон виїхали 8,2 мільйона українців

На його думку, єдиний спосіб, як можна попередити відтік робочої сили, це створити умови, коли громадяни України, зможуть безпечно повернутись додому і «працювати в Україні й створювати додану вартість саме тут».

Додамо, що населення Європейського Союзу зросло вперше за три роки з 2022 році завдяки міграції, хоча людей померло більше, ніж народилося, розповіли у статистичному бюро ЄС Євростат.

Читати ще: ООН: Російське вторгнення в Україну викликало рекордну кількість біженців у світі

За оцінками Міжнародної організації з міграції, з моменту переміщення і дотепер на своє звичне місце проживання повернулися майже 4,8 мільйона наших громадян. У тому числі 20% із них – з-за кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 5 Серпня 2023 23:31
продовжуйте створювати тепличні умови для олігархів, плекайте корупцію, беззаконня і все буде ОК
Олексій Показати IP 6 Серпня 2023 07:49
Хай зроблять так, щоб підприємства платили хоча б мінімальну зарплату ЄС, без підняття цін на свої товари і послуги, бо судячи по кількості елітних автомобілів в Україні, прибутки в них шалені. Не менше 50000 гривень потрібно для нормального життя а не просто жити і їсти. Думаю нічого не поміняється навіть тоді, коли будемо колись в Євросоюзі. Подумайте самі, з якого дива мій директор замість €280 буде платити €1000 зарплати, при тому що і зараз 70% товарів йде на експорт
Анонім до Олексій Показати IP 6 Серпня 2023 12:49
Скоріше приймуть обмеження для виїзду на довгий час ніж платитимуть більше без шаленого росту цін.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus