USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

Щодня долали по 250-300 км: волинські медики-рятувальники повернулися з деокупованих територій

Сьогодні 14:10
Волинські медики-рятувальники успішно завершили службу в межах ротації на деокупованих територіях.

Про це інформують в ГУ ДСНС у Волинській області.

Підполковник служби цивільного захисту Петро Савчук, начальник сектору медичного забезпечення та медико-біологічного захисту ДСНС Волині, 66 днів ніс службу на Харківщині в межах ротації особового складу. Він здійснював заходи з координації дій медичних підрозділів, які супроводжують піротехнічні розрахунки ДСНС.

Щодня, з самого ранку і до смерканку, в його обов'язки входила перевірка роботи та навчання понад десяти груп колег-медиків з різних регіонів держави, які виїжджають на місця роботи піротехніків ДСНС на деокупованих територіях.

Читати ще: Працювали на Донеччині: з ротації на Волинь повернулися ще два відділення саперів

Робота піротехнічних груп надзвичайно небезпечна, тож у разі травмування потрібно негайно надати медичну допомогу колегам і потерпілим, зберегти їх здоров'я та життя.

«Головне моє завдання — щоденна готовність медиків-рятувальників чітко та правильно застосувати свої знання за потреби. Для цього проводили систематичні навчання з використання не тільки сучасних засобів та обладнання, але й щодня тренувались щодо застосування медичних засобів та препаратів — турнікетів, повʼязок, бандажів тощо.
Разом із Валерієм Зарадюком, водієм-санітаром медико-санітарної частини ГУ ДСНС Волині, спецавтомобілем кожного дня долали по 250-300 км, а бувало і більше, адже наші формування працюють у різних містах та локаціях. Моїм колегам, які тут несли службу дещо раніше, доводилось надавати медичну допомогу потерпілим внаслідок воєнних дій, отож і ми були готові до роботи», — каже Петро Савчук.

Час там тече по особливому: навкруги світить сонечко, спекотно, чути спів пташок, однак щомиті може бути смертельно небезпечно — до лінії зіткнення зовсім недалеко, ворог щоденно атакує бомбами та іншими засобами ураження, нищить споруди, будинки. Звикнути до цього неможливо, можна тільки дещо адаптуватись. Постійно в засобах захисту, постійно у стані готовності.
За 14 років служби в ДСНС для Петра Савчука це вже не перша ротація на схід нашої держави. У 2014 році він виконував обов'язки із забезпечення медичного супроводу у зведеному загоні ДСНС України на Донеччині.

Майже щовечора, коли є вільна хвилинка, він балакав зі своїми доньками Катериною та Анею і дружиною Оксаною по телефону — це допомагало трохи відволіктись та поринути у звичну родинну атмосферу. Старша донька допомагала мамі по господарству, читала книжки та «підтягувала» точні науки, отож він як батько намагався її підтримати, налаштувати на важливу підготовку в період літніх канікул.
До його втіхи донька успішно склала іспити та вступила до обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. А меншу доньку довелось відрядити до бабусі, адже мама, капітан служби цивільного захисту, теж щодня на службі — працює в ГУ ДСНС Волині начальником відділення лікарської експертизи.

Дівчата дуже сумували за своїми дружніми родинними посиденьками, а мама Петра терпляче чекала, поки син «завершить навчання з підвищення кваліфікації» у Києві.

«Там дуже суворе керівництво, отож і не відпускає його додому навіть у вихідні». Їй навмисне не розповідали про відрядження Петра Савчука до його повернення, аби зайвий раз не хвилювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus