USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Щоб виробляти біопаливо і міндобрива: «Луцькводоканал» хоче створити дочірнє підприємство

30 Серпня 2023 16:30
КП «Луцькводоканал» має намір реалізовувати проєкти, пов’язані з виробництвом електроенергії з альтернативних джерел. Для цього при водоканалі необхідно створити дочірнє підприємство. Воно безпосередньо здійснювало би виробництво біопалива, а також мінеральних добрив.

Питання про погодження створення комунальним підприємством «Луцькводоканал» дочірнього підприємства «Біоенергетичний стандарт» депутати розглянули 30 серпня на сесії міської ради.

Директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк інформував, що понад два з половиною роки водоканал працює над проєктами, які стосуються використання енергетичного потенціалу комунального підприємства. Ідеться про впровадження на підприємстві вироблення електричної енергії з альтернативних джерел, наприклад, сонячної, вітрової, геотермальної, гідротермальної, аеротермальної.

«Один із напрямків – забрання енергетичного потенціалу з осаду стічних вод. Там є біометан. У всьому світі на всіх очисних спорудах обов’язково встановлюють біогазові установки. Перед утилізацією осаду добувають біогаз, який спалюється в спеціальній установці. І таким чином близько 75-80% потреб очисних споруд в електроенергії покривається біогазовими установками», – пояснив Віктор Гуменюк.

Реалізовувати проєкти альтернативної енергії безпосередньо «Луцькводоканалом» ризиковано, відповідно до чинного законодавства. До того ж, водоканал має чіткий вид діяльності, як-от водопостачання і водовідведення.

Дочірнє підприємство мало би виступити третьою стороною в самозабезпеченні «Луцькводоканалу» альтернативними джерелами електричної енергії. Дочірнє підприємство було би підприємством комунальної форми власності.

Депутати, однак, не підтримали проєкт рішення про погодження створення КП «Луцькводоканал» дочірнього підприємства «Біоенергетичний стандарт».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Правда Показати IP 30 Серпня 2023 18:16
Вже є Є-вода,лохотрон потрібно продовжувати...
Водовоз Показати IP 30 Серпня 2023 18:41
Зарплата ДЕ (30 число) -«Біоенергетичний стандарт» ???
Скільки можна ? Показати IP 30 Серпня 2023 18:51
Мужик, май стримання !
Ріхард Показати IP 30 Серпня 2023 21:20
Вже є один такий. На Гнідаві. Мало?
Їван з Гнідави Показати IP 31 Серпня 2023 08:15
Обіцяти - не означає женитись !
Were Показати IP 1 Вересня 2023 08:42
Треба щоб Луцьк і район ще більше за-гавнішав, бо людям обідно, що пахне лише район цукрового і дпз

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus