USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Щоб подолати стрес: у луцькій бібліотеці проводять заняття з психосоціальної підтримки для дітей

23 Червня 2023 22:47
У межах проєкту «Психосоціальна підтримка» в луцькій бібліотеці-студії «ДіМ» волонтери провели заняття з елементами творчості для дітей лучан та переселенців.

Про це розповіла Суспільному регіональна асистентка волинської організації Товариства Червоного Хреста України Людмила Ковальчук.

З її слів, ці заняття допомагають вийти із стресового стану. 22 червня до бібліотеки прийшли 14 дітей.

«І на відкритому просторі, тобто на вулиці з активними іграми, і в приміщенні можна проводити також і перегляди фільмів, це налаштовує дітей на таку затишну атмосферу, налагодження взаємин», – сказала Людмила Ковальчук.
Читати ще: Надія Гуменюк презентувала у Луцьку книги «Сохатик» і «Зуб Дракона»

На заняття привела старшого сина Ярослава переселенка Валерія Паук. Луцьку бібліотеку вони відвідують понад рік. Жінка розповіла: вагітною разом із родиною евакуювалася з окупованого села в Херсонській області на Волинь. У Луцьку народила молодшого сина.
Зі слів жінки, Ярослав дуже любить слухати казки, тому активно відвідує міську книгозбірню.

«На жаль, можливості взяти домашню бібліотеку не було, ми взяли одну книжку, яку за місяць прочитали два рази. Тут дуже багато літератури і для дітей, і для дорослих. Улітку, коли немає дитсадка, то Ярослав часто сюди приходить на якісь майстер класи», – каже жінка.
Проєкт із психосоціальної підтримки стартував у лютому цього року, за цей час до занять долучили 805 учасників з усієї області, серед них – 360 дітей із сімей, які вимушено покинули домівки. Загалом в місті, каже волонтерка, організували вже 66 таких зустрічей.
У Луцьку, додала Людмила Ковальчук, заняття проводять на чотирьох локаціях, їх планують збільшувати, тож запрошують до співпраці нових волонтерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus