USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Щоб красти мільйони: російські генерали ввели нові правила нарахування зарплат окупантам

3 Червня 2022 14:47
Завдяки надзвичайним надходженням нафтогрошей Росія має багато коштів, аби повністю розраховуватися зі своїми ординцями за війну, але систематично цього не робить. Генерали та офіцери середньої ланки постійно вигадують нові умови, аби порушувати контрактний договір та обманювати особовий склад загарбницької армії.

За даними джерел 24 каналу в українських спецслужбах, з початку повномасштабного вторгнення міноборони Росії жодного разу не сплатило путінським ординцям зарплати та премії в повному обсязі. Спочатку загарбникам недоплачували так звані бойові.

Згодом російські окупанти почали недоотримувати й ставку. При цьому щомісяця недоплату їм пояснюють по-різному: то бухгалтерською помилкою, то нововведеннями для отримань повноцінної оплати за участь у боях.

Офіцери тікають до Росії з мільйонами

Крім різноманітних способів обману особового складу, в армії Росії є багато схем з привласнення коштів офіцерами. Так, в одному з підрозділів збройних сил майор та полковник, які мали виплатити підлеглим гроші, банально втекли до Росії.

Повернулися офіцери через місяць, коли з підрозділу залишилося лише кілька осіб. Ті, хто вижив, отримали зарплати та бойові, а гроші загиблих керівники залишили собі. Подібна схема, за даними українських спецслужб, є достатньо розповсюдженою.

Читати ще: Лейтенанта дають за руку, прапорщика – за ногу: як Путін грає із солдатами у криваву російську лотерею

Також в елітних підрозділах окупаційної армії командування обіцяло особовому складу премії за знищену техніку ЗСУ та захисників України. Пізніше загарбникам пообіцяли доплачувати за вбивства цивільних жителів.

Десантники та розвідники залюбки виконували накази керівництва й навіть подекуди влаштовували змагання, хто позбавить життя більше мирних українців, але ані копійки їм за це не заплатили. Командування пояснило це тим, що «в офіційних звітах немає графи про вбивство цивільних».

Читати ще: Російське командування тримає в заручниках сім’ї окупантів, які воюють в Україні

Не отримали в повному обсязі російські нелюди й грошей за знищену техніку, оскільки «підтвердити ураження неможливо».

З квітня у багатьох підрозділах росіянам почали зрізати щонайменше по 30% від бойових доплат через те, що вони нібито перебували на відпочинку поза зоною боєзіткнень.

Між собою військові з різних російських підрозділів пояснюють такі обмани від держави тим, що чиновники з Москви банально заробляють за їхній рахунок. Так само привласнюють виділені державою кошти й офіцери, які сподіваються, що за ці вчинки з них не буде кому спитати. Через це звичайні солдати мріють про те, аби вижити й отримати змогу застрелити офіцерів.

Бойові – суто за фото із захоплених позицій

На початку червня ваньки з російського війська з подивом для себе дізналися про те, що ніяких бойових за травень вони взагалі не отримають. Пояснили їм це тим, що з початку минулого місяця у міністерстві оборони вирішили платити суто після відправлення командиру відео та фото захоплених територій та знищених позицій ЗСУ з технікою.

Читати ще: Росія вже зазнала втрат в Україні, як СРСР в Афганістані за 9 років, – розвідка Британії

Ті окупанти, яким пощастило залишитися живими, як виявилося, дуже розраховували на отримання премій, адже армії загарбників вдалося достатньо суттєво просунутися на Луганщині. Звісно ж, в умовах практично постійних артилерійських обстрілів майже жоден з окупантів не робив ані фото, ані відео «на пам'ять». Окрім, звісно, TikTok-загонів кадировців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus