USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Щоб автівка не простоювала, поки син воює: жителька Любешева отримала водійське посвідчення у 68 років

Сьогодні 08:12
Уже давно нікого не здивуєш тим, що жінки вправно кермують автомобілями. Особливо стрімко збільшується кількість водійок нині, у період повномасштабного вторгнення Росії. Життя у час війни спонукало сісти за кермо і 68-річну жительку Любешева Тетяну Підвисоцьку. Адже її син уже третій рік захищає Україну від російських окупантів, а донька проживає за кордоном.

Про це пише Нове життя.

Свого часу син Тетяни Олексіївни придбав автомобіль. Однак, відколи поповнив ряди Збройних Сил України, транспорт удома стояв без діла.

«Я лишилася сама, а інколи буває, що є потреба поїхати кудись у справах. Тим більше ж, автомобіль стоїть удома, а їздити немає кому. Тож якось вирішила записатися в автошколу, аби все-таки навчатися їздити й отримати права. Найбільше до цього мене спонукали мої діти, які усе вмовляли, щоб я відважилася на такий крок», – розповідає Тетяна Олексіївна.

Читати ще: «Завези мене самого до «Лучеська» – водії луцького депо про роботу, людей і курйози

За життя цій жінці ніколи не доводилося кермувати автомобілем. Тому жодних умінь вона не мала, коли вперше переступила поріг автошколи. Було це торік у жовтні. Поборовши всі вагання та певні незручності щодо свого віку, адже, як зауважує Тетяна Підвисоцька, у її групі були всі молоді студенти та студентки, вона рішуче йшла до мети. Старанно ходила на теоретичні заняття, їздила у Ковель складати іспит. Пригадує, що коли вперше мала їхати туди, то вдома вночі на неї чекав дуже приємний та неочікуваний сюрприз.

«Приїхав із великим букетом троянд мій син з війни. Це такі були емоції, що й словами не передати. Відповідно, вже на екзамен я їхала розгублена, адже постійно думала про сина й раділа, що змогла його обійняти», – не приховуючи материнських емоцій, розповідає жінка.

Читати ще: Волинянка більше 10 років - за кермом рейсового автобуса

Теорію Тетяна Олексіївна успішно склала з третього разу. Практичні заняття для неї на початках, зізнається, були нелегкими. Адже до навчання вона не мала жодного водійського досвіду. Але дуже сильно завдячує своєму інструкторові, який зумів навчити жінку кермувати транспортом.

«Я поставила собі мету й упевнено ішла до неї. Багато їздила з інструктором, щоб опанувати цю науку. І мені вдалося», – каже Тетяна Підвисоцька.

Тож у квітні цього року вона отримала водійське посвідчення і тепер їздить містечком автомобілем на роботу чи в інших справах.

До слова, працює жінка на ринку, де має власну торгову точку. Підприємницьку діяльність провадить багато років, колись торгувала дитячим одягом, зараз – прикрасами, біжутерією, стрічками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus