USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Що загрожує українцям, які проігнорували повістку для уточнення даних

2 Березня 2023 13:55
Воєнний стан в Україні триває, тому військовозобов’язаним продовжують вручати повістки різного виду. Якщо людина проігнорує повістку, що видана з метою уточнення військово-облікових даних, то буде зобов’язана сплатити штраф.

Про це нагадують у Безоплатній правовій допомозі, передає Українська правда. Життя.

«Станом на лютий 2023 року він становить 3400 – 5100 грн (від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян)», – наголошують юристи.

З їхніх слів, рішення про накладення штрафу приймають керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Саме вони розглядають справи про адміністративні правопорушення і мають право накладати штраф.

Читати ще: Повістки обіцяють вручати скрізь без винятків: загальна мобілізація в Україні триває

«Керівник ТЦК має видати постанову про накладення штрафу. Її копія вручається протягом трьох днів під розписку або надсилається людині, якій вона винесена», – повідомляють у Безоплатній правовій допомозі.

У відомстві додають, що постанову можна оскаржити. На це є 10 днів з моменту її винесення. Сплатити штраф можна протягом 15 днів з вручення копії постанови. Якщо його оскаржити, то є ще стільки ж часу з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

«Якщо штраф не сплатити вчасно, – зазначають юристи, – то постанову про штраф передадуть до державної виконавчої служби. Сума тоді зросте вдвічі, також потрібно врахувати виконавчі витрати».

Читати ще: Посилення мобілізації в Україні: експерти пояснили, кого та коли призовуть

Також вони додають, що в ТЦК необхідно принести квитанцію про оплату або її копію посадовій особі, яка винесла постанову про штраф. На це дається три робочі дні від закінчення строку передбаченого для оплати штрафу. Його сплата не позбавляє від обов’язку з’явитися до ТЦК.

Читати ще: Мобілізація в Україні: через які родинні обставини можна звільнитися зі служби

Нагадаємо, якщо ви не підлягаєте мобілізації, то маєте прийти у ТЦК комплектування та пред’явити відповідні документи. Раніше ми писали, кому можуть анулювати повістку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ілона Показати IP 2 Березня 2023 14:26
Треба більший штраф! В треба зміни в законі. Чому в кого 3 і більше дітей не мають йти захищати країну? А хто один в батьків то він має йти ?! Як всі то всі, крім хворих
Андрій до Ілона Показати IP 2 Березня 2023 15:13
Ніхто немає право на відстрочку і бронь. Особливо сини на родичі наших народних обранців, з них якраз треба було починати, все так всі.
Анонім до Ілона Показати IP 2 Березня 2023 19:47
Я на майданах "за покращеня" не стрибав а працював, збирайте покращувачів.
Анонім Показати IP 2 Березня 2023 14:40
А якщо з повістку вже використав не по призначенню, замість обухівської. А лист зі штрафом пустив на самокрутки. Якого чекати покарання. Ще буде прохання до тцк, використовувати папір більш кращої якості, бо цей що наразі, трохи жосткуватий.
Аде Показати IP 2 Березня 2023 17:12
Черги у військомати,де учасники майдану(таких 18 тисяч більше ніж дивізія вермахту) де учасники ато( таких більше ніж група армій *південь*) де батальйон (дивізія ) *світязь* де добробати і т,Д
Гість Показати IP 2 Березня 2023 19:43
А,що загрожує тим хто ці повістки на вулицях масово підробляє?
Анонім до Гість Показати IP 3 Березня 2023 08:32
Премію дадуть.
Гість Показати IP 2 Березня 2023 19:59
А,що загрожує тим хто ці повістки на вулицях масово підробляє?
Правда Показати IP 3 Березня 2023 07:19
Уточнення яких даних?Це у вас має бути давно і обовязково.Реєстрів в Україні досить,щоби зробити військовий.Тільки ви нічого не робили,а вам платили солідну платню,а тепер"метання",бо вимагають і можуть покарати...Вручення повістки-це вручення в руки і підпис,що отримав,а ви їх просто виписуєте "на коліні"і ще вимагаєте посвідчення особи,хоча це законодавство не передбачає...у вас великі проблеми ТЦК(пройшов вже рік)і купа нарад.То де результати роботи?Може покажете свій військовий професіоналізм в іншому місці,давно пора...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus