USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

Що входить у набір автомобіліста та для чого він потрібен?

22 Червня 2024 15:32
Кожен водій може потрапити в непередбачувану ситуацію на дорозі. Тому в автомобілі завжди має бути набір автомобіліста, який допоможе у багатьох дорожніх труднощах. Правилами встановлено певний перелік обов’язкових предметів, проте досвідчені водії зазвичай доповнюють так звану базову комплектацію іншими корисними девайсами.

Як використовується набір автомобіліста?



Наявність набору автомобіліста дозволить водію впевнено почуватися при виявленні дрібних несправностей або у випадках необхідності надання першої допомоги. Також правильно зібраний комплект стане у нагоді при виникненні екстрених ситуацій, наприклад, загоряння автомобіля.

За допомогою набору автомобіліста можна швидко вирішити безліч непередбачених моментів: підкачати пробите колесо, поставити запаску, запустити акумулятор або відбуксирувати інший автомобіль.

Склад набору автомобіліста



Правилами дорожнього руху встановлено обов’язковий склад набору автомобіліста. В нього мають входити:

вогнегасник;

медична аптечка;

знак аварійної зупинки.

Водії, що проводять багато часу в дорозі віддають перевагу розширеній комплектації такого набору. Намагаючись передбачити якомога більше можливих дорожніх ситуацій, у набір додають наступні аксесуари та інструменти:

буксирувальний трос;

компресор для підкачки колеса або перевірки тиску;

домкрат;

стартові дроти-прикурювачі, щоб завести авто, коли акумулятор розряджений;

колісний ключ;

ліхтарик;

світловідбивний жилет;

рукавички;

охолоджувальна рідина, омивач для скла, багатофункціональне мастило.

В зимовий час варто додати лопату для відкидання снігу та щітку для очищення автомобіля.

Важливо не забувати поповнювати набір, якщо якийсь зі складників вийшов із ладу або закінчився. Також варто перевіряти терміни придатності вогнегасника та медикаментів в аптечці.

Всі предмети, про які йшлося вище, можна зібрати самостійно, але простіше придбати вже готовий набір у зручній сумці-органайзері. Такий набір містить все необхідне і виглядає естетично. Знайти набори для автомобілістів ви зможете на сайті LIDO, а консультанти допоможуть вам підібрати все необхідне.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus