USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Що відбувається із комунальними платежами під час війни і чи буде пеня за несплату

2 Березня 2022 04:34
Після нападу Росії на мирні міста України запроваджено воєнний стан. Чимало людей евакуювалися зі своїх домівок до інших міст або змушені ховатися в укриттях.

У такій ситуації комунальні платежі відходять на другий план, але у багатьох виникає питання, що під час війни з ними робити, пише ТСН з посиланням на "Сьогодні".

За словами експертки у галузі ЖКГ, засновниці ГО "УПС Життя в моєму місті" та очільниці ГО "Кирилівський Гай" Христини Ненно, платити за комуналку, якщо такої змоги немає, не потрібно.Вона уточнила, що нині воєнний стан, а тому все заморожено і пені не буде.

"Нехай думають, як вижити, допомогти військовим і відбудувати країну", – сказала вона.

У "Нафтогазі", своєю чергою, повідомили, що поки не отримували офіційної інформації, але розуміють ситуацію в країні і рекомендують оплачувати комуналку за можливості.

"Ми розуміємо ситуацію в країні, але на даний час ми не отримали офіційної інформації щодо роботи платіжних систем чи банківських відділень. Не виключені тимчасові труднощі з оплатою комунальних послуг. Рекомендуємо оплачувати рахунки за можливості та залежно від ситуації", – відповіли у "Нафтогазі".

Також нагадали, що пеня і так не нараховується, оскільки в країні запроваджено та не скасовано карантин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus