USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Що таке роутер з Mesh та чому він потрібен вдома та в офісі*

15 Лютого 2023 13:27
У маленькій квартирі або кабінеті підключити мобільні гаджети та ноутбуки можна за допомогою простого Wi-Fi-роутера. Для великого будинку або офісу його можливостей буде недостатньо. Радіосигнал погіршується при проходженні через стіни.

Зробити надійний зв’язок у 3-5-кімнатній квартирі, двоповерховому будинку або великому офісному приміщенні можна за допомогою Mesh. Ціна роутера з підтримкою цієї технології буде лише трохи вищою за вартість звичайної моделі. Але таким чином користувач отримає надійний та сильний радіосигнал у будь-якій кімнаті та зможе користуватися інтернетом без постійного переключення між Wi-Fi-мережами.

Що таке Mesh

Ця технологія спеціально розроблена для створення безшовної мережі у будинку або квартирі великої площі та з багатьма кімнатами. Вона дозволяє відмовитися від встановлення декількох бездротових комутаторів та налаштування різних Wi-Fi на кожному поверсі чи в кожному крилі будинку.

Mesh складається з центрального роутеру та додаткових модулів, які об’єднані один з одним. З точки зору людини така мережа максимально комфортна у використанні. Потрібно під’єднати свій пристрій до Wi-Fi один раз, після чого можна переміщатися по всьому будинку або офісу.

Додаткові модулі Mesh можуть приєднуватися до головного роутеру за допомогою дротів «вита пара» або по окремому радіоканалу.

Переваги використання роутерів з Mesh

Створення такої бездротової мережі у себе вдома або на роботі має багато переваг:

– при переміщенні з пристроєм по кімнатам зв’язок зберігається. Перепідключення між мережами не відбувається. Можна дивитися фільм у спальні, після чого перейти з планшетом до кухні, не перериваючи перегляд;

– зберігається швидкість передавання даних. Завдяки декільком модулям радіосигнал не згасає при переході через стіни. Тому швидкість не буде залежати від відстані до центрального роутера;

– спрощується монтаж мережі. Користувачу не потрібно прокладати дроти у всі кімнати, підключати декілька роутерів та налаштовувати мережу у кожному з них. Достатньо одного вхідного WAN-кабелю, щоб підключити усі пристрої до інтернету.

Єдиний недолік цього рішення – досить велика вартість обладнання. Але вона повністю виправдана перевагами, які отримує користувач.

Якщо вам потрібна Wi-Fi мережа у великому будинку, роутер з Mesh буде кращим вирішенням цієї задачі. Головне підібрати провайдера кабельного інтернет-зв’язку, який гарантує стабільне та швидке з’єднання з глобальною мережею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus