USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Що означає індивідуальний підхід у визначенні придатності до військової служби. Роз'яснення ЗСУ

11 Вересня 2023 22:53
Командування Медичних сил Збройних Сил України спільно з Міністерством охорони здоровʼя, командуваннями видів і родів ЗСУ внесли зміни до розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби, служби у військовому резерві та подали їх на затвердження наказом Міністерства оборони України.

Було зазначено, що для визначення придатності до військової служби буде застосовуватися індивідуальний підхід. Що означає індивідуальний підхід у визначенні ступеня придатності до військових служб, пояснив представник Командування Медичних сил ЗСУ підполковник медичної служби Дмитро Мірошниченко, пише ТСН.

За його словами, у ЗСУ є різні види військ, є різні військово-облікові спеціальності, різні завдання, різний рівень навантаження. З урахуванням цього, а також беручи до уваги стан здоров’я військовозобов’язаного потрібно, до визначення придатності до служби підходять індивідуально.

«Індивідуальний підхід у визначенні ступеня придатності до військової служби – це прийняття індивідуального рішення щодо кожного військовослужбовця, який має певні проблеми зі здоров’ям, визначення конкретно до кожного клінічного випадку кожної людини ступеня придатності до проходження військової служби». За словами Дмитра Мірошниченко рішення придатний, обмежено придатний, чи непридатний ВЛК ухвалюють індивідуально.

Читати ще: Міноборони затвердило новий розклад хвороб для оцінки придатності військовослужбовців: кого з обмежено придатних можуть мобілізувати

«Якщо в людини є певна хвороба, яка не дозволяє за станом здоров’я виконувати обов’язки військової служби, то таку людину, звісно, не можуть мобілізувати до війська. Інший випадок, якщо є захворювання, які перебувають в довготривалій ремісії (3–5 років), це підтверджується лабораторним дослідженням, стан здоров’я військовослужбовця нормальний, і він може виконувати обов’язки, то буде застосований індивідуальний підхід і ухвалене індивідуальне рішення – придатний чи непридатний», – заявив підполковник.

Після визначення придатності приймається постанова з вказівкою на обліково-військову спеціальність, щоб надати командирам інформацію на яку посаду доцільніше призначити військовослужбовця, враховуючи стан його здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 12 Вересня 2023 01:26
Який там індивідуальний підхід? Всі гуртом придатні...
Анонім до Анонім Показати IP 12 Вересня 2023 14:10
Маєш гроші>немаєш грошей ось вам і індивідуальний підхід непридатний>придатний. А що робити якщо рецидив хвороби? В тих умовах на фронті він буде практично в кожного хворого і тоді що ?.
Маннергейм Показати IP 12 Вересня 2023 07:14
Чергова брехня і більш нічого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus