USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Що буде з цінами на молоко навесні в Україні

1 Березня 2021 16:18
В Україні початок «молочного сезону» не в змозі зрушити ціни на сировину – вартість молока всіх ґатунків залишається незмінною (екстра – 12,15 грн/кг, вищий – 11,7 грн/кг, перший – 11,08 грн/кг, середньозважений – 11,64 грн/кг).

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

«Така ситуація тут нікого не дивує, вона цілком прогнозована і має на те вагомі підстави – дефіцит сировини, який додатково підкріплений дорогими, як ніколи, компонентами раціонів», – заявив аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць.

За його словами, ініціатива в активізації руху цін зазвичай належить великим переробним компаніям, проте зробити перший крок ще ніхто не наважується у зв’язку з нестачею молока на ринку.

Аналітик додав, що наразі ведуться розмови, що середина березня буде початком сезонного зниження цін, хоча щодо цього вже існують сумніви з альтернативним баченням старту сезону наприкінці березня.

Читати ще: В Україні стрімко дорожчає соняшникова олія

«Цілком ймовірно, що цьогоріч ми побачимо трохи іншу картину кривої графіка ціни, яка не буде мати суттєвого «просідання» цін у весняно-літній період, оскільки сировини, очевидно, цього сезону на всіх не вистачатиме, а відтак це буде надавати підтримку цінам. Варіантом винятку буде закриття чи зупинка потужностей у переробників, що частково розрядить ситуацію з дефіцитом», – резюмував Андрієць.

Діапазон коливань цін на середні та великі партії молока екстрґатунку по регіонах:

північ та центр – 11,7-12,45 грн/кг;

південь – 11,7-12,45 грн/кг;

схід – 11,6-12,4 грн/кг;

захід – 11,6-12,35 грн/кг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
так таки так Показати IP 1 Березня 2021 17:07
пет пляшка 0. 85 молока 2. 5жирності фірми .. галмчина.. коштує майже доляр-зберігається два тижні ! не скисає-просто перетворюється в рідину схожу на розчин крейди розбавлений снєжкою чи клеєм пва!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus