USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.55

Ще в одній громаді – карантин: на Волині виявили нове вогнище амброзії

Сьогодні 14:00
На Волині зафіксували нове вогнище поширення амброзії полинолистої. Раніше рослину виявили у Цуманській громаді, цього разу – в Зимнівській.

Про це 21 жовтня повідомили в Держпродспоживслужбі області, передає Суспільне.

Амброзія полинолиста поширилася на частині смуги відводу автомобільної дороги «Устилуг – Луцьк – Рівне», зокрема на відрізку в межах території Зимнівської громади. Володимирська районна держадміністрація оголосила на цій території карантин.

Чим небезпечна амброзія полинолиста

У Держпродспоживслужбі наголосили, що амброзія полинолиста – небезпечний для людини і довкілля бур'ян, який має карантинне значення в Україні, засмічує подвір'я та вулиці, сільськогосподарські угіддя, парки, пустирі, узбіччя доріг, залізничні насипи.

Цей бур'ян заввишки 20-180 сантиметрів, на добре удобрених ґрунтах виростає до 250 сантиметрів Одна рослина дає 30-40 тисяч насінин, а окремі рослини – до 150 тисяч. штук. У ґрунті насіння зберігає життєздатність до 40 років.

Рослини амброзії виробляють велику кількість пилку, який є небезпечним і шкідливим для людини, при вдиханні з повітрям провокує алергійне захворювання – амброзійний поліноз. Хвороба протікає у вигляді різко вираженого алергійного риніту, кон'юнктивіту, бронхіальної астми, мігрені та кропивниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus