USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Ще три двори у Луцьку готують до капремонту

5 Квітня 2019 09:50
Із настанням весни в багатьох районах Луцька одночасно стартували ремонтні роботи доріг, пішохідних доріжок і дворів. Проект капітального ремонту мікрорайону, до якого входять три дворових території, презентували мешканцям перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, керівник Департаменту ЖКГ Юрій Крась, директор ЖКГ № 3 Руслан Юлдашев.

Посадовці Луцької міської ради ввели правило обов’язкової презентації проекту реконструкції дворів перед початком ремонтних робіт, щоб місцеве населення мало змогу ознайомитися зі змінами, які відбудуться в їхньому районі. За словами Григорія Недопада, це необхідно для того, щоб люди могли внести свої поправки і мали уявлення про те, як відбуватиметься капітальний ремонт. Цього разу черга на проведення капремонту дійшла до дворів на вул. Привокзальна, 1, 3, 7, 9 і Грушеського, 26, а отже цілий мікрорайон невдовзі стане зручним і доглянутим, а дороги – рівними та облаштованими.
«Щоразу бачимо велику зацікавленість людей в обговоренні проекту реконструкції, – зауважив Григорій Недопад. – Лучанам не все одно, люди втомилися жити в нелюдських умовах, вони хочуть бачити рівні дороги і чисті двори, тому завжди позитивно ставляться і беруть участь в обговореннях, вносять свої пропозиції. А багато хто навіть не вірить, запитують, чи дійсно на їх території стануться ті довгоочікувані зміни. Бо часто приходимо у ті двори, де людям десятиліттями обіцяли ремонти, але нічого не відбувалося. Ми хочемо налагодити ефективний діалог з людьми і забезпечити результат, тому приступаємо до запланованих робіт у визначені терміни».

«Кошти на ремонт передбачені, вже оголошено тендери, – зауважив Ігор Поліщук. – Після проведення тендеру приступимо до роботи. Прибудинкові території будуть лагодитися комплексно. Проїжджу частину, тротуари і пішохідні доріжки викладемо бруківкою. Для цієї території це найкращий і найзручніший варіант. Зараз ми готові вислухати пропозиції мешканців, які будуть враховані при проведенні робіт».
Присутні на зборах висловили зацікавленість у встановленні дитячого майданчику, в облаштуванні заїздів і розширенні тротуарних зон. Активну дискусію викликала необхідність зрізання старих дерев, з яких падають гілки і при сильному вітрі вони становлять серйозну загрозу для людей і навіть для будинків. Більшість присутніх висловились за зрізання всіх старих і небезпечних дерев, однак традиційно кілька осіб виступили проти цього. Григорій Недопад та Ігор Поліщук порадили мешканцям зібрати підписи людей на підтримку зрізання, щоб у подальшому не виникало конфліктів.

«У цьому дворі також буде здійснено весь комплекс ремонтних робіт, до яких входить облаштування сучасного освітлення, відведення зон для паркування та для відгороджених смітників, – зазначив Григорій Недопад. – Буде встановлено дитячі ігрові конструкції, а на дорогах, котрі викладемо бруківкою, будуть облаштовані зручні пониження. Ремонт розпочнеться на початку травня».
«У цих дворах були серйозні проблеми через відсутність зливу дощової води, – розповів Юрій Крась. – Через це прибудинкова територія руйнувалася і зараз вона знаходиться у жахливому стані. Ми змінимо нахил доріг, який не дозволить воді збиратися під будинками. Оскільки у цих дворах є старі підземні мережі, вибрали для ремонту бруківку, яку можна буде знімати при виникненні аварійних ситуацій, а потім викладати знову».

Присутні на зборах кажуть, що ремонту чекають із нетерпінням. Багато років їм лише обіцяли, а двір руйнувався все дужче, деякі калюжі в глибоких ямах не висихали майже увесь рік. Найближчим часом всі ці проблеми будуть усунуті, адже комплексний ремонт, ініційований новою командою у Луцькій міській раді, покликаний вирішити всі проблеми двору і створити комфортне середовище для життя людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
сапер Показати IP 5 Квітня 2019 09:59
а коли дійде черга до вул. Саперів????
Олександр Показати IP 5 Квітня 2019 10:01
Хто підскаже, скільки дворів було відремонтовано в Луцьку за період 2010-2014?
Анонім Показати IP 5 Квітня 2019 10:10
На привокзальній 1 біля будинку що біля мосту потрібно збільшити кількість парко місць для автомобілів бо авто багато а поставити не має де ставлять на газонах і на тому болоті що там є
Федот до Анонім Показати IP 5 Квітня 2019 14:21
стоянка знаходиться через дорогу!!!
Хм Показати IP 5 Квітня 2019 10:15
А коли вже вулиці Челюскіна і Рєпіна зроблять? Перша вулиця більше 60 років немає покриття, люди самі ями засипають
Таміла Показати IP 5 Квітня 2019 12:20
А на Грушевського 11,13, 15 і не збираються робити, для чого, депутати там неживуть і їхні родичі також!!!
угу Показати IP 5 Квітня 2019 20:10
Романюк обіцав зробити двір по пр,Молоді 19
Да Показати IP 6 Квітня 2019 19:01
Декабристів 31

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus