USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Шахрай з Волині брав в оренду автівки та продавав їх в інтернеті

27 Грудня 2023 13:41
22-річний житель Волинської області брав у приватних осіб автомобілі в оренду нібито для надання транспортних послуг, після чого розміщував на профільних сайтах оголошення про їх продаж, реалізовував третім особам, а отримані кошти привласнював.

Про це повідомляє поліція Львівської області.

Правоохоронці почали розслідування після того, як власник одного з автомобілів, який здав його в оренду зловмиснику, виявив оголошення про продаж свого транспортного засобу в інтернеті та звернувся у поліцію.

Правоохоронці встановили особу зловмисника – ним виявився 22-річний мешканець Волинської області.

Також встановлено, що 21 вересня обвинувачений орендував у жителя Львова автомобіль Mitsubishi Pajero нібито щоб надавати транспортні послуги під час обслуговування весільних церемоній. Сторони узгодили розмір орендної платні та інші умови, після чого власник передав авто й технічний паспорт «орендарю».

Проте вже наступного дня зловмисник продав орендований автомобіль жителю Волині за $7300. При цьому ринкова вартість проданого Mitsubishi Pajero становить 400 тисяч гривень (більш як $10000).

Також правоохоронці встановили, що обвинувачений причетний до скоєння ще трьох подібних злочинів. Від його незаконних дій постраждали жителі Львова, Києва, Рівного та Хмельницького.

Читати ще: У дружини воїна з Волині видурили гроші, які вона збирала на ЗСУ

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури за ч.2,3 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершено. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує зловмиснику, – позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus