USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Сфера застосування верстатів з ЧПУ

4 Червня 2024 15:05
Токарні та фрезерні верстати з ЧПУ широко використовуються у металообробці, оскільки можуть виконувати широкий перелік завдань. Найчастіше вони затребувані для серійного виробництва високоточних деталей. Устаткування надає можливість виготовляти вироби складної форми та з найвищою чистотою поверхні. При цьому є безліч моделей, з якими можна ознайомитися на цій сторінці – https://abplanalp.ua/ru/frezernye-stanki-chpu/. Уважне вивчення технічних характеристик дозволяє підібрати найкращий варіант для конкретної мети.

Область використання верстатів з ЧПУ



Обладнання даного типу призначене для автоматичного виробництва великої кількості деталей за заданою програмою. Це дозволяє мінімізувати участь людини та суттєво підвищити продуктивність, отримуючи продукцію високої якості без дефектів та браку. За рахунок цього верстати з ЧПУ найчастіше використовують у серійному виготовленні складних деталей.

Представники компанії Abplanalp Україна кажуть, що токарні та фрезерні верстати з ЧПУ мають високу популярність у таких сферах:

– Металообробка. За допомогою верстатів можна виконати свердління складних отворів, гравіювання, фрезерування, створення об’ємних виробів та багато іншого. Як правило, установки використовують для дрібно- або великосерійного випуску з високою точністю повторень. Установки з ЧПУ здатні створювати деталі у 2D та 3D форматі.

– Електроніка. Використовують у виробництві радіаторів, що охолоджують, друкованих плат, приладових панелей.

– Аерокосмічна галузь. Верстати в аерокосмічній промисловості використовуються для високоточної обробки деталей з матеріалів, що важко обробляються. Вони забезпечують виробництво: елементів шасі, титанової обшивки, втулок та деталей крил та інше.

– Виробництво меблів. Програмне обладнання застосовують у виготовленні фасадів, вікон, фільонок, ліжок, шаф, дверей та багатьох інших виробів із МДФ, ДСП, ДВП або масиву.

– Охорона здоров’я. У медичній промисловості верстати з ЧПУ відіграють ключову роль у виробництві високоточних пристроїв та інструментів. Вони використовуються для виготовлення кардіостимуляторів, протезів суглобів і кісток, інструментів.

– Автомобілебудування. Устаткування з ЧПУ широко застосовується для виробництва різних компонентів. Установки забезпечують точну обробку: деталей двигунів, внутрішніх панелей, провідних мостів, коробок передач та багато іншого.

– Моделювання. За допомогою високої точності програмних верстатів можна створювати унікальні прототипи, кліше, штампи та нові архітектурні форми.

– Маркетинг. Часто такі верстати дозволяють виготовляти вивіски, логотипи, гравіювання написів, емблеми тощо.

Це далеко не повна сфера застосування сучасних металообробних верстатів з числовим програмним управлінням.

Переваги верстатів з ЧПУ



Обладнання цієї категорії користується високим попитом, оскільки перевершує механічні аналоги за багатьма параметрами. При встановленні ЧПУ верстатів можна отримати такі вигоди:

– високий рівень автоматизації з безперебійною роботою верстатів;

– один оператор може обслуговувати декілька установок;

– можливість виготовлення високоякісних товарів в суворих допусках;

– в автоматичному режимі можна виконувати серійний випуск товарів;

– програмування дозволяє виконувати вироби високої складності;

– верстати є універсальними та виконують широкий спектр завдань;

– суттєве зниження кількості відходів та раціональне споживання енергії.

Ці переваги дозволяють зрозуміти причини високої популярності металообробних верстатів з числовим програмним керуванням. При цьому важливо приділити особливу увагу вибору, оскільки обладнання повинне справлятися з поставленими завданнями.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus