USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Сезонні працівники з України зможуть зробити COVID-щеплення в Польщі

23 Квітня 2021 08:44
Українці, які приїжджатимуть на сезонну роботу до Польщі на легальних підставах, зможуть вакцинуватися проти COVID-19.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я Польщі на запит власного кореспондента Укрінформу.

«Іноземці, які мають право на перебування в Польщі, незважаючи на те, чи це студенти, аспіранти, дипломати чи особи, які мають дозвіл на працю, повинні звернутися до свого сімейного лікаря з метою отримання електронного направлення на щеплення», – повідомили у міністерстві.

Як зазначили у польському МОЗі, лікар має дати електронне направлення на щеплення через систему (gabinet.gov.pl), де у полі «дані пацієнта» замість польського ідентифікаційного номера (PESEL) обрати «інший документ» і вписати номер закордонного паспорта українця. При щепленні цей документ треба мати із собою.

Далі зареєструватися на щеплення у Польщі можна за допомогою телефонної інфолінії 989, відправляючи смс-повідомлення SzczepimySie (вакцинуємося – ред.) на номер 664 908 556 або записуючись у пункті щеплень поблизу місця проживання.

Вакцинація іноземців у Польщі відбувається безкоштовно згідно з графіком щеплень для відповідних вікових груп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дякула Показати IP 23 Квітня 2021 09:07
У доброго господаря вся худоба з бірками і чіпами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus