USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Сезон відкрито: як мобілізація вплине на відпочинок на Шацьких озерах

5 Червня 2024 15:20
На Шацьких озерах офіційно стартував сезон відпочинку. Уже підготували сім пляжів для відпочивальників, обстежили акваторію дна озер, придатних для купання, провели навчання матросів-рятувальників на постах. На жаль, у зв’язку з безпековою ситуацією до п’яти озер туристів не пускатимуть, бо вони – у 5-кілометровій зоні від кордону з Білоруссю.

Місцева влада очікує, що сезон триватиме до кінця літа й відвідати Шацькі озера зможуть хоча би стільки ж людей, як це було торік, ідеться в сюжеті «12 Каналу».

«Близько 100 тисяч людей відвідали наш край минулого року. Можливо, у зв’язку з поточною ситуацією, новим законом про мобілізацію цього року людей буде трошки менше. Дійсно дуже багато чоловіків призвані, служать, але їхні сім’ї, дружини, дітки, хлопці, які приїжджають на ротацію, повинні десь відпочити. У нас, Богу дякувати, одне з найбільш безпечних місць для цього. Крим закритий, Миколаїв, Одеса частково закриті. Ми бачимо, що там відбувається», – прокоментувала заступниця Шацького селищного голови Людмила Єрофеєва.

Читати ще: На Шацьких озерах туристам будуть видавати перепустки: де саме і як отримати

У селі Світязь уже облаштували місця продажу улюблених усіма місцевих пончиків. Ціна на них стартує від 40 гривень за один.

Знімальна група телеканалу завітали до господині з 40-річним стажем за особливим рецептом пончиків.

«Пончики бувають різні, які хочете: з чорницями, з вишеньками, з абрикосами, з яблучками, з ожиною, з полуницями. Зараз полуничний сезон, тому я зроблю з полуничкою. Я роблю пончики і з сиром, і з квасолею, і з м’ясом, і з волоськими горішками та какао. Світязький пончик завжди робиться в сезон ягід. Які є ягоди, такі й пончики роблять», – розповіла господиня Галина Бегеза.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Луцьк Показати IP 5 Червня 2024 15:33
Чому не написали рецепт пончиків? Хто знає рецепт Світязьких пончиків - напишіть хоч тут в коментарях!
1234567 Показати IP 5 Червня 2024 16:16
Рецепт пончиків оцініть військові та ТЦК !!
Іван Антонович Показати IP 5 Червня 2024 16:54
Лейтмотив статті - пончики і називається, шо розкрили тему, блін ! А пріорітетом мала би бути неохідність реабілітації, оздоровлення, відпочинку військових, членів їхніх родин, і тільки при наявності вільних потужностей тоді і інших категорій громадян. А для забезпечення того процесу, в першу чергу, необхідно затвердити заходи із безпеки, забезпечити наявність не пончиків, а укриттів, засобів оповіщення, транспортного сполучення, шляхів евакуації і т. д. і т. п. А тут, на жаль, все звели до торгівлі пончиками ! А все то - від низького управлінського рівня, компетенції і професіоналізму влади і невміння вирізнити пріорітети ! Парасольки від сонця і пончики - то похідна ! P.S.І сплачуйте податки від надання спальних місць і від реалізації пончиків !
Ох до Іван Антонович Показати IP 6 Червня 2024 04:38
А не члени сімей військових, діти не військових, дружини і т.д. не мають оздоровлюватися ? Лише діти військових, а решта то не діти і не родини? Зрозуміло коли ще йдеться про реабілітацію для самих військових.
Фінінспектор Показати IP 5 Червня 2024 19:32
Собівартість затрат на виготовлення одного пончика - 12, 68 грн ! Якщо заставити пончикопеків легалізуватися - зареєструватися і сплачувати податки, то його вартість вони самі встановлять максимум гривень 20 ! Економіка має бути економною ! Для порівняння : у Луцьку на ринку смачні пиріжки домашньої випічки коштують по 17 грн !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus