USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Серцем відчув, що маю боронити Україну»: морпіх з Волині розробляє безпілотники на півдні

24 Жовтня 2022 09:14
Морпіх з Волині із позивним Базука розробляє безпілотники на південному напрямку України. До повномасштабного вторгнення працював інженером.

Здобуті знання, розповів чоловік Суспільному, нині знадобилася на службі.

Після 24 лютого 33-річний чоловік пішов у добровольче формування тероборони, далі в ЗСУ. Військовослужбовець розповідає, що має п'ятьох дітей та не підлягав обов'язковій мобілізації, проте додає: «Серцем відчув, що маю боронити Україну».

Воєнного досвідунабував під час повномасштабного вторгнення за допомогою іноземних інструкторів із країн Європи, каже морпіх. Інженерні знання знадобилися у розробці безпілотників. За власними схемами та кресленнями виготовив таких уже три.

Читати ще: Із підполковника поліції – у солдати ЗСУ: волинський герой Анатолій Панасюк пішов на війну за покликом серця

«Мій безпілотник фактично трішки більший за дрон за ціновою політикою, але підіймає він десять кілограмів і летить на 60-70 кілометрів. Модель легка в обслуговуванні, легко можна замінити будь-яку деталь у польових умовах», – розповідає Базука.
У своєму військовому підрозділі він один із Волині. Розповідає: вдома буває зрідка. Зараз багато замовлень від армійців, тому працює без вихідних і свят. Найбільше, зізнається, сумує за дітьми та дружиною.

Військовослужбовець вірить у те, що після перемоги Україна стане однією з найпотужніших країн світу, а сам планує майбутнє. Каже, що найперше, що зробить – це купить власне житло та поїде на відпочинок з сім'єю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus