USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Середній вік бійця ЗСУ – 45 років, і це проблема, – The Times

22 Січня 2024 09:17
Більшість українських солдатів, які стримують російську армію вторгнення, становлять чоловіки середнього віку. Їхні слабкі фізичні можливості ускладнюють військове планування.

Про це йдеться у публікації The Times передає УНІАН.

«Середній вік солдата в моєму батальйоні – 45 років. У такому віці важко виконувати завдання. Декому навіть боєприпаси та бронежилети нести на передові позиції важко. Також якість підкріплення з кожним разом стає все нижчою», – розповів виданню командир 32-ї бригади, що б’ється під Куп’янськом, Дмитро Берлим.

Видання зауважує, що це унікальна ситуація, якщо порівнювати з великими війнами минулого століття, коли більшість солдатів складали чоловіки років двадцяти або навіть молодші.

Читати ще: ТЦК більше не турбуватимуть військовозобов'язаних зайвими повістками, – Міноборони

Однією з причин цього The Times називає велику хвилю добровольців, які пішли до армії в перші тижні повномасштабного вторгнення. Переважна більшість із них були чоловіками у віці 40+. Багато хто очікував, що їхні бригади незабаром будуть посилені молодшими новобранцями. До того ж, тоді мало хто вірив, що війна триватиме так довго.

«Я на межі зриву. Я пішов у перший день війни, але більше не можу. Але коли до нас на фронті приєднуються молоді чоловіки, вони часто не можуть із цим впоратися. Нас б’ють ракетами, безпілотниками та білим фосфором. Вони втрачають розум. Вони не готові до цього», – розповів 50-річний солдат, чиє ім’я не називається.

Читати ще: У Міноборони розповіли, що змінюють в законопроекті про мобілізацію

Втім, як пише The Times, не всі солдати старшого віку були добровольцями. Багатьох було мобілізовано, і критики кажуть, що на фронт потрапила непропорційно велика кількість старших чоловіків з сільської місцевості, яким не вистачило грошей, аби відкупитися від мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Правда Показати IP 22 Січня 2024 09:59
Має тути мобілізація з 21 року по 40 включно,окрім старших офіцерів і генералів,яких забагато.Все інше маніпуляції і популізм.Партизани були молодші,ніж наша регулярна армія.І де тут стандарти НАТО?
НеЗелень до Правда Показати IP 22 Січня 2024 10:51
Йди мобілізовуйся писака мамкин.
Правда Показати IP 22 Січня 2024 10:10
Звичайно,коли в країні війна можна мобілізовувати і в 45 і в 50,бо війську потрібні водії,трактористи,будівельники,слюсарі-ремонтники,але не та кадрова політика в ЗСУ,яка є зараз.І до того багато відносно молодих захисників в тилу і вони там довго і всі це знають і бачать.Окреме питання,скільки молодих за межами України?
Анонім до Правда Показати IP 22 Січня 2024 13:13
Війську потрібні штурмовики для контрнаступів(і які нажаль є розхідником в тупорилих командирів) і в тилу сидять сотні тисячі бичків в ротах(батальйони) охорони тцк/аеродромів/мостів башляючи ₴₴₴ начальству а воює десята частина і новомобілізовані.
232 Показати IP 22 Січня 2024 12:03
Цей стан речей добре відомий і відображає позицію Президента. Незважаючи на критику представників НАТО й іноземних аналітиків, головнокомандувач не хоче бачити об'єктивних речей. Можливо, має якийсь свій стратегічний задум. Але при умові, що молодь повинна доказувати свою ефективність підтримки армії в тилу сплатою податків, виробництвом продуктів і сільського господарства і промисловості, а не на Буковелі, в тренажерних залах і нічних клубах.
Правда Показати IP 22 Січня 2024 15:20
Послухав ексдепутата і кандидата в Президенти Кошулинського.Все він правильно каже.Ухилянти,дезертири-виродки і мають понести покарання,позбавлення громадянства і вс іх прав,бо зрадили БАТЬКІВЩИНУ.Історія розставить все на своїх місцях.
Анонім Показати IP 22 Січня 2024 16:33
якщо перед штурмом відсутній вогневий "вал" артою, до дупи якого віку загиблі штурмовики. все решта - демагогія
Маннергейм Показати IP 22 Січня 2024 18:03
Це проблема для ТАЙМС а нашим воєнкомам пох....й
До правди Коба Показати IP 22 Січня 2024 18:06
Тоді чого такий *успішний * атошнік Кошулинський грамотний тут а не там. Тим більше на ньому як на атошніку лежить моральна відповідальність за стан армії з 2015 року по даний час

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus