USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

Серед потерпілих – ресторатор: судять домушників, які проникали в квартири лучан

26 Січня 2024 08:08
Проникали у квартири лучан і обкрадали їх. Серед тих, до кого забралися злодії, – один із місцевих рестораторів. Правоохоронці звинувачують двох чоловіків, які поспіхом збували крадені речі в Рівному. За поцуплені гроші один із ділків встиг купити машину.

Домушники – двоє молодих чоловіків. У січні 2020 року вони на мільйонну суму обчистили квартиру серед білого дня, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У період часу з 11:30 до 13:00 ОСОБА_7, діючи умисно, з корисливих мотивів та керуючись метою таємного викрадення чужого майна, за попередньою змовою з ОСОБА_5, шляхом підбору ключа проникли до квартири, звідки повторно таємно викрали грошові кошти в сумі 48 000 доларів, 8000 євро, 3000 гривень та ювелірні вироби: золоту підвіску (іконка Божої Матері з дитиною) вартістю 2500 гривень, золоту підвіску (літера «К») вартістю 1000 гривень, золоту підвіску (у формі кота) вартістю 1000 гривень, золоті сережки з діамантами вартістю 27 000 гривень», – вказано в ухвалі суду.

І це ще не увесь перелік викраденого. Лише в однієї сім’ї сума збитків сягає майже півтора мільйона гривень. Стосовно інших родин, то в них викрали навіть дитяче ліжечко та вафельницю.

Серед потерпілих – один із луцьких рестораторів.

Правоохоронці вважають, що через кілька днів після крадіжки один із підозрюваних купив за поцуплені гроші машину.

«Одразу після крадіжки автомобіль було зареєстровано на ОСОБА_10 з метою унеможливлення арешту вказаного автомобіля працівниками поліції, оскільки ОСОБА_5 добре усвідомлений про методи роботи правоохоронних органів та розумів, що в разі повідомлення йому про підозру в учиненні корисливих злочинів вказаний автомобіль може бути вилучено», – зазначено в ухвалі суду.

Коли підозрюваному вручили обвинувальний акт, власницею машини стала його мама, вказано в матеріалах справи.
Читати ще: Вивіз школярку в ліс і двічі зґвалтував, потім переховувався, грабував і втік із суду. Як покарали волинянина

Самі обвинувачені причетність до злодійського промислу заперечують. Просять, щоб ретельніше досліджували докази.

«Якщо прокурор хоче обмежитися назвами, то хай вказує: доказами є назви, а не суть самих слідчих дій і документів», – сказав захисник обвинувачених.

«Тимчасовий доступ надавався на речі. Доступ до речей, яких насправді в поліції не мало бути. Вони мали бути повернуті ще кілька місяців до цього, так як прокурор читала тільки назви, не вдаючись у документи. Свідок впізнавала телевізор. Потім прокурор читає протокол обшуку й каже, що було вилучено багато речей. Будь ласка, є там серед «багато речей» телевізор, який свідок впізнала? А його немає там», – зазначив обвинувачений.

Невдовзі разом зберуться і потерпілі, і свідки. Якщо вину чоловіків доведуть, їм загрожує до 12 років тюрми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Норм Показати IP 26 Січня 2024 09:55
Молодці. Обнесли якихось таких самих бариг. Треба було ще підпалити
Берія до Норм Показати IP 26 Січня 2024 10:33
Коли доберуться до тебе і винесуть твої останні труселя - будуть воплі рятуйте !!! А під час военного стану крадіїв і мародерів треба розстрілювати на місці злочину без суду і слідства, це гісторія підтверджує... Непогано їхні рила було побачити...
Ірина Показати IP 26 Січня 2024 10:33
Яким дибілом треба бути, щоб тримати вдома 48000 доларів.
Норм до Ірина Показати IP 26 Січня 2024 11:27
Бо ті гроші вони самі і вкрали…
Ірина до Норм Показати IP 26 Січня 2024 14:02
Я не про те, де вони їх взяли. Я про те,що вдома зберігати гроші тупо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus