USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Сенат США вважає Путіна злочинцем

16 Березня 2022 09:58
Сенат США одноголосно ухвалив резолюцію, яка засуджує президента Росії Володимира Путіна як воєнного злочинця.

Про це повідомляє Reuters.

Резолюція, представлена сенатором-республіканцем Ліндсі Грем та підтримана сенаторами обох партій, закликала Міжнародний кримінальний суд у Гаазі та інші країни переслідувати російських військових у будь-якому розслідуванні воєнних злочинів, скоєних під час вторгнення Росії до України.

«Усі ми в цій залі об’єдналися разом із демократами та республіканцями, щоб сказати, що Володимир Путін не може уникнути відповідальності за звірства, вчинені проти українського народу», – заявив лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер.

Тим часом Путін знає, що програє війну в Україні, і подвоює агресивні дії навіть тоді, коли його стратегічна позиція стає слабкішою.

Це означає, що зараз настає найнебезпечніша фаза війни, йде мова в колонці колишнього спецпредставника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера на УНІАН.

На його думку, для стримування очільника РФ Захід має проявити силу і дати можливість громадянам України битися і виживати, доки не видихнеться ворожий наступ.

«...Путін знає, що програє, і подвоює агресивні дії, навіть коли його стратегічна позиція слабшає. Це означає, що зараз ми вступаємо в найнебезпечнішу фазу нещасливої путінської кампанії. США і Захід мають обережно керувати цією ситуацією...», – вважає Волкер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 16 Березня 2022 10:25
піде вслід за бен ладеном

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus