USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Сенат США схвалив виділення $13,6 млрд екстреного фінансування через війну в Україні

11 Березня 2022 08:35
Сенат Конгресу США схвалив законопроект, що передбачає виділення $13,6 млрд екстреного фінансування, щоб допомогти Україні та іншим східноєвропейським країнам, а також посилити можливості Пентагону.

За проголосувало 68 сенаторів, передає Новое время.

Пакет допомоги Україні включений до законопроекту про фінансування федерального уряду до 30 вересня 2022 року обсягом у $1,5 трлн. Ухвалення законопроекту дозволить уникнути шатдауну.

З $13,6 млрд $6,5 млрд передбачено для Пентагону, зокрема $3 млрд - на підтримку американських військ у Європі та $3,5 млрд - на заміну зброї, переданої Україні. Державний департамент отримає $4 млрд, зокрема на допомогу біженцям, економічну допомогу регіону та іноземне військове фінансування.

Агентство США з міжнародного розвитку отримає $2,8 млрд в основному на негайну гуманітарну допомогу. Інше фінансування надається для забезпечення дотримання санкцій та медійне висвітлення війни в Україні.

Палата представників проголосувала за законопроект 9 березня. Тепер його буде направлено на підпис президенту США Джо Байдену.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus