USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.45 10.62

Семеро волинян цьогоріч стали жертвами торгівлі людьми

Сьогодні 21:08
Сьогодні, 11 жовтня 2024 року, у Волинській ОДА відбулося чергове засідання регіональної координаційної ради з питань гендерної політики, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству.

Зустріч відбулася під керівництвом директорки департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Оксани Гобод.

Серед питань, що обговорювали – проведення інформаційної кампанії до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Його щорічно відзначають 18 жовтня в країнах Європейського союзу та інших європейських державах.

Як зазначила начальниця відділу підтримки сімʼї, оздоровлення та відпочинку дітей департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Яна Фурманюк, його мета – висвітлення проблеми торгівлі людьми, необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам.

Читати ще: На Волині підсумували впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

«Ця проблема актуальна й для Волині. Так, лише цьогоріч сімом волинянам вже встановлено статус особи, що постраждали від торгівлі людьми. А загалом з 2015 року статус встановлено 60 жителям області», – розповіла Яна Фурманюк.

Тож впродовж тижня суб’єкти, що здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми, будуть проводити різноманітні заходи. Серед них: бесіди, тренінги, круглі столи, флеш-моби тощо.

Окрім того, відбулася презентація проєкту «Інформаційно-освітній безпековий простір хаб "Синя птаха"», який реалізується у співпраці з управлінням патрульної поліції у Волинській області ДПП.

Він передбачає проведення тренінгів, майстер класів, ігор, квестів серед підлітків, жінок, чоловіків різних вікових груп з питань, що охоплюють дієві практики щодо виявлення та реагування на гендерно-зумовлене насильство, формування культури безпеки та питань гендерної рівності, прав жінок і дівчат.

Довідка

Станом на 11 жовтня в області встановлено 60 статусів особи, яка постраждала від торгівлі людьми, з них: 30 осіб постраждали від трудової експлуатації, 16 – від сексуальної, 7 – військовополонені, 2 – «наркокур’єри», також втягнення у злочинну діяльність - 3 особи, жебрацтво – 1 особа та продаж дитини – 1 особа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus