USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Сексопатолог із Луцька: як кохатися до старості. Поради

26 Серпня 2023 19:49
Уролог-андролог, сексопатолог Волинської обласної клінічної лікарні Сергій Мостовий розповів, як не стати безплідним і мати чудову ерекцію до старості.

«Насамперед має значення здоровий спосіб життя. Потрібно дотримуватися режиму праці та відпочинку, збалансованого харчування, не зловживати алкоголем, цигарками й наркотичними речовинами, за змоги уникати стресових ситуацій. Це ті речі, які залежать від нас», – наголосив лікар в ефірі 12 Каналу.

Якщо чоловік не буде дотримуватися цих основних правил, то може зіткнутися з еректильною дисфункцією чи зниженням рухливості сперматозоїдів. Спосіб життя напряму впливає на лібідо та репродуктивну функцію організму.

Читати ще: «Доводиться переконувати: не замалий, а нормального розміру». Розмова з волинським урологом-андрологом

Лікар звернув увагу, що чоловічий фактор безпліддя становить 50%, а 20% – поєднання і чоловічого, і жіночого факторів.

Причин чоловічого безпліддя багато. Це порушення функції ендокринних залоз, захворювання внутрішніх органів, що беруть участь у метаболізмі андрогенів, інфекції сечостатевої системи, вроджені аномалії статевої системи, генетичні фактори, травми та інші.

Також досить важливими є тривалість безплідного шлюбу, вираження відхилення в спермограмі, вік чоловіка, вік і фертильний потенціал партнерки, частота статевих контактів.

«Починаємо діагностику зі спермограми. Подальші дії залежать від її результатів… Рекомендую дві-три здачі спермограми, щоби мати загальну картину. Плюс огляд і спілкування з пацієнтом чи з парою», – сказав Сергій Мостовий.

Серед причин чоловічого безпліддя – також перенесені психологічні травми. Часто в таких пацієнтів можуть бути нормальні показники спермограми. Насамперед їм потрібна допомога психотерапевтів і психологів.

«Надмірні стреси призводять до змін у гормональному фоні, а зміни в гормональному фоні спричиняють патології… Кожен випадок індивідуальний. Тому ми працюємо з кожним пацієнтом індивідуально», – сказав уролог-андролог.

Він наголосив, що самовільний прийом будь-яких медикаментів є небезпечним. В усіх сферах, не тільки в андрології. До того ж, усі ліки мають показання та протипоказання. Наприклад, таблетки для покращення ерекції не можна вживати пацієнтам, які перенесли інфаркт чи мають іншу серцеву патологію.

«Ці таблетки не викликають залежність. Але потрібно правильно визначити дозу. Можна пропивати курсом або використовувати за потреби», – сказав Сергій Мостовий.
Насамкінець лікар нагадав, що загальні огляди потрібно проходити хоча б раз на рік: здати базові аналізи, згідно з віком і залежно від ризиків. Якщо це чоловік до 40 років, то йдеться про загальний аналіз сечі, крові, аналіз на визначення рівня цукру в крові, кардіограму і ультразвукове дослідження внутрішніх органів. У чоловіків 40+ вищий ризик кардіоваскулярної патології, тому додатково потрібно здати ліпідний профіль. Окрім того, Волинська область – це ендемічна зона патологій щитовидної залози, тому рекомендовано робити й УЗД щитоподібної залози. А також огляд із метою раннього виявлення такого поширеного захворювання, як рак передміхурової залози (простати).

«Чоловікам віком 40+ варто раз на рік проходити обстеження в уролога», – акцентував Сергій Мостовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
казанова Показати IP 26 Серпня 2023 20:39
ага, це зараз дуже "актуально"
Л Показати IP 26 Серпня 2023 23:42
Будуть діти від відносин чи ні, воля Божа. Люди забувають. І чому їм так добре від інтимну, бо в особливий момент зародження нового життя люди є співтворцями Творцю. А з Богом особливо добре. Я про те, що таїнство зародження нової людини без Бога не відбувається. Тому людей треба було б вчити благоговійно відноситись до дару продовження роду. А якщо людство опускається до того що деякі процеси називає матюками. То не дивуйтесь війні, що є теж попущення Боже. Ось чому треба вчити молодь, А не вчити скільки раз на день чи тиждень треба дітей зачинати, як деякі лікарі роблять. Бо деякі гріхи що є серед людей їх нема в тваринному світі . Тварини одностатеві шлюби не творять до прикладу. Бо так треба для здоров'я. Процес зародження нового життя зараз треба захищати від поруганія.
Анонім до Л Показати IP 27 Серпня 2023 09:16
Ви дуже просто формулюєте думку, чи не можете її сформулювати. І граматика у вас кульгає (мягко кажучи), Але беретесь повчати інших. Трахайтесь собі мовчки в ганчірочку і не повчайте. У вас відсутній для цього інтелектуальний рівень.
джем до Л Показати IP 27 Серпня 2023 10:23
О підтягнулися віряни ФСБешної церкви.
Лучанин до джем Показати IP 28 Серпня 2023 14:22
Більш схоже на баптистів
Народна прокуратура до Л Показати IP 27 Серпня 2023 10:47
Точно, гарна середньовічна філософія. Взагалі потрібно ті лікарні ліквідувати. Для чого лікарі, адже все в руках Божих. Та й працювати не треба: "дал Бог день - даст и пищу".
Валя Показати IP 27 Серпня 2023 05:29
Кохайтеся, чоробриві, Та не з москалями... (Т. Г. Шевченко).
Анонім до Валя Показати IP 28 Серпня 2023 08:47
Нехай свинорилі москалі кохаються з вівцями і оленями.
Петро Показати IP 27 Серпня 2023 13:38
Найліпше любитись над рання, Як никне нічна каламуть, Як сон переходить в кохання, І крила на плечах ростуть. Як я до грудей твоїх злину, Торкнувшись крилом до стопи, Збудися — та наполовину, А наполовину ще спи! А вже, коли сонце погляне На нас крізь розквітле вікно, Сховай мене в лоно кохане, Небесна моя глибино! Ці рядки написав Дмитро Павличко, коли йому було вже за сімдесят...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus