USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

Секс-скандал з P. Diddy, що сколихнув світ: у чому звинувачують знаменитого реп-короля

Сьогодні 11:34
У вересні цього року одного з найуспішніших музичних магнатів в історії репу Шона Комбса, відомого як P. Diddy, заарештували і звинуватили у секс-торгівлі та рекеті. Тепер іще понад 100 людей звинувачують його у сексуальному насильстві, зґвалтуваннях і сексуальній експлуатації та планують подати на нього до суду.

Про це пише ВВС.

У справі, порушеній у Нью-Йорку, зірку звинуватили у викраденні, введенні наркотиків і примушуванні жінок до сексуальних відносин, іноді із застосуванням вогнепальної зброї та погроз насильством.

У березні поліція провела обшуки в його маєтку в Лос-Анджелесі, під час яких вилучили речі, призначені для оргій, відомих під назвою «freak offs», зокрема наркотики та понад 1000 пляшечок дитячої олії.

Комбс заперечує всі звинувачення та заявив про свою невинуватість.

Судову справу розпочали після того, як протягом року кілька жінок подали судові позови проти музиканта.

Хто ж такий P Diddy та у чому його звинувачують

Шон Комбс, також відомий під іменами Puffy, Puff Daddy, P. Diddy, Love та Brother Love, по суті переписав правила хіп-хопу в 1990-х роках, але його кар’єра була перемежована скандалами та суперечками.

Шон Джон Комбс народився в Гарлемі та виріс у Маунт-Верноні, Нью-Йорк.

Його батька, який працював на наркоторговця, застрелили, і Шона виховувала матір. Він був яскравою дитиною, любив реп і грав у футбол за шкільну команду. У підлітковому віці танцював у музичних кліпах таких виконавців, як-то Даяна Росс і Fine Young Cannibals.

Читати ще: Вайнштейна знову судитимуть за зґвалтування: йому загрожує до 140 років в'язниці

Працював розносником газет, а згодом вступив до Університету Говарда, де вивчав бізнес-адміністрування.

В університеті Комбс здобув репутацію організатора пишних вечірок, деякі з яких збирали більше як тисячі гостей.

Там він привернув увагу засновника Uptown Records Андре Гаррелла, який запропонував йому стажування в Нью-Йорку.

Комбс зрештою кинув університет і занурився в роботу, зокрема працюючи з такими артистами, як-от Мері Джей Блайдж і Jodeci.

Перші проблеми

У 1991 році, коли Комбс був одним із промоутерів баскетбольного матчу та концерту знаменитостей у Сіті-коледжі в Нью-Йорку, сталася трагедія. До будівлі, яка вміщала лише 2730 осіб, прийшло майже 5 тисяч. У результаті штовханини дев’ятеро людей загинули, 29 отримали поранення.

Кримінальних звинувачень у зв’язку з трагедією не висунули, але члени сімей загиблих подали до суду на промоутерів, коледж і місто, звинувативши їх у недбалості.

Справу врегулювали за 3,8 мільйона доларів, з яких Комбс заплатив 750 000 доларів.

Під час роботи в Uptown Records Комбс підписав контракт з молодим бруклінським репером Крістофером Воллесом, відомим як Biggie Smalls або Notorious B.I.G. – і почав роботу над дебютним альбомом.

Але його стосунки з Гарреллом зіпсувалися, і Комбса звільнили. Він заснував власний лейбл Bad Boy Records і забрав із собою Biggie.

Дебютний альбом зірки Ready To Die визнали реп-класикою всіх часів, і він розійшовся мільйонами копій.
Notorious B.I.G. і Puff Daddy (як він був тоді відомий) на зйомках кліпу Hypnotize у 1997 році

У березні 1997 року Notorious B.I.G. застрелили у машині у віці 24 років.

Це вбивство так і не розкрили, але його пов’язують із суперництвом між Східним узбережжям і Західним узбережжям, яке поглинало американську реп-музику в 1990-х роках і раніше забрало життя Тупака Шакура.

Читати ще: Секс-скандал довкола актора родом з Волині: акторка розповіла, як викладач змушував її роздягатися догола


Комбс, який їхав у машині позаду свого друга, вилив своє горе у пісні I’ll Be Missing You, яка стала однією з найпопулярніших пісень 1997 року.

Пісня, заснована на Every Breath You Take групи The Police, також увійшла до дебютного альбому Комбса No Way Out, який розійшовся тиражем у сім мільйонів копій по всьому світу.
Позови та арешти

У травні 1999 року Комбса заарештували за підозрою в нападі на керівника Interscope Records Стіва Стаута після суперечок щодо музичного кліпу. Він визнав себе винним у агресивній поведінці й був засуджений до одноденного заняття з контролю над гнівом.

Пізніше того ж року його звинуватили у злочинному зберіганні зброї, коли поліція знайшла в його машині два дев’ятиміліметрові пістолети після сварки в клубі.

Комбса і його тодішню дівчину Дженніфер Лопес заарештували. Пізніше його виправдали за всіма звинуваченнями. Лопес звинувачення не висунули.

У 2003 році колишній президент Bad Boy Entertainment подав до суду на Комбса, стверджуючи, що його колишній діловий партнер погрожував йому бейсбольною битою та змусив переписати на нього свої акції компанії.

Дідді заперечив звинувачення, назвавши їх «цілковитими фантазіями».

У 2006 році апеляційний суд припинив справу, постановивши, що термін позовної давності минув.

У 2015 році Комбс посварився з футбольним тренером свого сина. Пізніше його заарештували та звинуватили в нападі зі смертоносною зброєю. Згодом звинувачення були зняті. Представник Дідді заявив, що інформація у пресі про інцидент була «абсолютно неточною».

Перші звинувачення у домаганнях і насильстві

Перші звинувачення у жорстокому поводженні проти Комбса надійшли від його колишньої дівчини моделі Джини Гюїн.

Попри те, що тоді на це практично не звернули увагу, Гюїн у 2019 році дала YouTube-інтерв’ю, в якому розповіла, що Комбс чинив над нею фізичне насильство та пропонував їй гроші за аборт під час їхніх п’ятирічних стосунків.
Вона стверджувала, що одного разу Дідді «дуже сильно вдарив її у живіт, так, що у неї перехопило подих».

Він на ці звинувачення не відповів.
Кессі Вентура і Шон Комбс перебували у стосунках з 2007 по 2018 рік

У листопаді 2023 року співачка та модель Касандра Вентура, відома як Кессі, яка мала контракт із звукозаписним лейблом Комбса та зустрічалася з ним понад десять років, подала проти нього цивільний позов.

Читати ще: У Львівській ОВА спалахнув скандал через секс-навчання для чиновників

У ньому вона заявила, що Дідді використовував свою владну позицію, щоб «закласти основу для маніпулятивних і примусових романтичних і сексуальних стосунків».

У її позові були відверті описи насильства і стверджувалося, що Комбс «регулярно бив Вентуру руками і ногами, після чого у неї залишалися синці та кров».

Вона описала вечірки, відомі як «freak offs» – сексуальні дії, що тривають кілька днів, підживлені наркотиками, – до яких Комбс нібито примушував жінок і знімав їх для власного задоволення.

Вентура також звинуватила музиканта в сексуальному насильстві та зґвалтуванні та стверджувала, що свідками багатьох із цих інцидентів була його «надзвичайно лояльна мережа знайомих», яка нічого не робила, щоб зупинити насильство. У позові також зазначалось, що P. Diddy підірвав машину Сudi, щоб той начебто не мав намірів щодо Кессі.
Комбс рішуче заперечував звинувачення та звинуватив Вентуру у вимаганні грошей.

Вони врегулювали справу за нерозголошену суму через день після того, як Вентура подала позов у Нью-Йорку, при цьому Комбс наполягав на своїй невинуватості.

Новий потік звинувачень

Через кілька тижнів після врегулювання позову Кессі, у листопаді-грудні 2023 року, Комбса звинуватили в сексуальному насильстві ще кілька жінок.

Один позов подала анонімна жінка, яка стверджувала, що Комбс та інший чоловік примушували її до сексу.

Одразу після цього Джой Дікерсон-Ніл звинуватила зірку в тому, що він накачував її наркотиками і чинив щодо неї сексуальне насильство, коли вона була студенткою коледжу в 1991 році.

Третя жінка Ліза Гарднер звинуватила Комбса та ще одного чоловіка в зґвалтуванні її та її подруги понад 30 років тому, коли їй було 16 років.

Усі позови подали незадовго до закінчення терміну дії закону, який тимчасово дозволяв людям, які зазнали сексуального насильства, подавати позови навіть після закінчення терміну давності.

Ще одна жінка подала до суду в грудні, стверджуючи, що в 2003 році, коли їй було 17, вона стала жертвою сексуальної експлуатації та групового зґвалтування з боку Комбса, колишнього президента Bad Boy Records Гарва П’єра і ще одного чоловіка.

Комбс заперечував усі звинувачення.

Музичний продюсер Родні Джонс-молодший подав до суду на Комбса в лютому 2024 року, звинувативши зірку в небажаних сексуальних контактах і примушуванні його наймати повій і брати участь у статевих актах з ними.

У судових документах, поданих у Нью-Йорку, Джонс також стверджував, що Комбс намагався схилити його до сексу з іншим чоловіком і казав йому, що це «нормальна практика в музичній індустрії».

Адвокат Комбса Шон Голлі назвав Джонса «брехуном», а його заяви – «чистою вигадкою».

17 травня 2024 року з’явилися записи з камер відеоспостереження, на яких видно, як Комбс нападає на Кессі Вентуру в коридорі готелю в Лос-Анджелесі в 2016 році.

На кадрах, оприлюднених CNN, видно, як чоловік штовхає Вентуру на підлогу та б’є її ногами, коли вона лежить на землі. Пізніше він спробував відтягнути її за сорочку та кинути в неї якийсь предмет.

Через день Комбс вибачився, сказавши: «Я беру на себе повну відповідальність за свої дії на цьому відео. Мені було огидно тоді, коли я це зробив. Мені огидно зараз».
Крістал Маккінні на фото 2003 року

21 травня модель і актриса Крістал МакКінні звинуватила Комбса в тому, що він дав їй наркотики та змусив займатися оральним сексом у ванній кімнаті студії звукозапису в Нью-Йорку в 2003 році.

Через два дні на Комбса знову подала позов Ейпріл Лампрос, яка заявила про чотири випадки сексуального насильства між 1995 і 2000 роками.

У липні 2024 року колишня зірка фільмів для дорослих Адрія Інгліш стверджувала, що стала жертвою сексуальної експлуатації під час низки заходів у 2004-2009 роках на зіркових вечірках Комбса.

10 вересня 2024 року Комбс не прийшов на віртуальне слухання за позовом, поданим проти нього Дерріком Лі Карделло-Смітом, ув’язненим з Мічигану, який заявив, що Дідді накачував його наркотиками та чинив щодо нього сексуальне насильство на вечірці в Детройті в 1997 році.

Неявка призвела до винесення заочного рішення проти Комбса, якому наказали виплатити Каределло-Сміту 100 мільйонів доларів.

Пізніше рішення скасували, оскільки адвокати музиканта подали апеляцію.

Арешт P Diddy та деталі справи

16 вересня Дідді заарештували в номері мангеттенського готелю після висунення обвинувачення великим журі.

Його адвокат сказав, що співак співпрацював з владою та добровільно переїхав до Нью-Йорка в очікуванні звинувачень.

«Це дії невинної людини, якій нема чого приховувати, і він з нетерпінням чекає, щоб очистити своє ім’я в суді», – додав він.

17 вересня в окружному суді США в Нью-Йорку Комбса звинуватили у секс-торгівлі, рекеті та транспортуванні людей з метою залучення до проституції.

Прокурори стверджували, що він також брав участь у викраденні людей, примусових роботах, хабарництві та інших злочинах.

Вони назвали його керівником злочинної організації, яка знущалася з жінок, використовуючи погрози насильством, щоб змусити їх брати участь у наркотичних оргіях з чоловіками-повіями.

Прокуратура заявила, що так звані «freak offs» – це вечірки, на яких відбувалися детально розроблені «сексуальні вистави», що могли тривати по кілька днів поспіль.

Співробітники Комбса нібито бронювали готельні номери, вербували секс-працівників і роздавали наркотики, зокрема кокаїн, метамфетамін і оксикодон, щоб примусити відвідувачів вечірки до сексу та забезпечувати їхню «слухняність».

Також його співробітники нібито організовували подорожі для жертв і постачали їм внутрішньовенні рідини, щоб допомогти їм відновитися після вечірок.

Прокурори також стверджували, що Комбс знімав ці вечірки й використовував записи для шантажу, щоб змусити своїх жертв мовчати.

У разі доведення провини музиканту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 15 років до довічного ув’язнення.

Адвокат Комбса Марк Аньїфіло заявив про невинуватість свого клієнта та сказав, що вечірки відбувалися за згодою учасників.

Комбсу відмовили у звільненні під заставу після того, як прокурори стверджували, що він становить «значний ризик» для судового процесу та «вже намагався перешкодити урядовому розслідуванню цієї справи, неодноразово контактуючи з потерпілими та свідками».

Він перебуватиме під вартою в Бруклінському центрі ув’язнення до суду.

Наступне судове засідання має відбутися в середу, 9 жовтня.

Понад 100 нових звинувачень

1 жовтня адвокат Тоні Базбі заявив, що понад 100 осіб планують подати до суду на Комбса за сексуальне насильство, зґвалтування та сексуальну експлуатацію.

За словами адвоката, він представляє інтереси 120 осіб, половина з яких – чоловіки, а 25 людей були неповнолітніми – це перше звинувачення Комбса в сексуальному насильстві над дітьми. На момент ймовірного злочину одній з жертв було дев’ять років.

Базбі також додав, що його фірма працює над перевіркою ще 100 випадків.

Крім того, за інформацією журналістів, Комбз використовував свою студію звукозапису для пошуку потенційних жертв. Адвокат Бузбі повідомив: «Цю людину, якій на той час було 9 років, відвезли на прослуховування в Нью-Йорк із Bad Boy Records. Ця людина, як стверджується, зазнала сексуального насильства з боку Шона Комбза і кількох інших людей у студії, обіцяючи її батькам і їй самій укласти контракт на запис».

Як пише Фокус, також відомо, що на початку своєї кар’єри співак Джастін Бібер багато часу проводив із Шоном Дідді Комбзом. Тепер в мережі поширюється теорія, що музичний продюсер використовував неповнолітнього на той момент Джастіна, будучи наставником.
Шон Комбз із Джастіном Бібером (архівне фото)

Він не просто допомагав хлопчикові будувати кар’єру, а й багато часу проводив із ним. Крім цього, продюсер подарував підлітку дорогий автомобіль. Шанувальники співака вважають, що юний Бібер зазнав насильства з боку Пі Дідді і про це він намагався розповісти у своїй композиції Yummy.

Гучні імена у справі Пі Дідді

Громадськість обурила інформація про те, що у справі Шона Комбза спливли імена багатьох знаменитостей шоу-бізнесу. Репер давно був відомий тим, що влаштовував дикі вечірки в розкішних будинках у Гемптоні за участю першокласних гостей, на яких часто були присутні деякі з найгучніших імен Голлівуду. Ходять чутки, що такі заходи відвідували Леонардо Ді Капріо, Наомі Кемпбелл, Стівен Болдвін (тесть Джастіна Біббера), Джанет Джексон, Ідріс Ельба, Опра Вінфрі, Дженніфер Лопес, Кендра Вілкінсон, Дензел Вашингтон, Хлої і Кім Кардаш’ян, Кара Делевінь і багато інших зірок.

Техаський адвокат Тоні Бузбі щодо цього заявив: «Настане день, коли ми назвемо імена і крім Шона Комбза, а імен там багато. Це вже довгий список, але через характер цієї справи ми повинні бути до біса впевнені, що ми маємо рацію, перш ніж зробимо це... Імена вас шокують».

Чутки про вбивства

Відомо, що колишня дівчина Шона Комбза Кім Портер трагічно загинула 2018 року, коли їй було 47 років. Модель і акторка перебувала в цивільних стосунках із репером. Стосунки колишньої пари то поновлювалися, то припинялися, тривали загалом понад десять років. У них є 26-річний син Крістіан Комбз і доньки-близнючки Д’Ліла і Джессі, 17 років. Дідді також допомагав виховувати сина Кім Квінсі від її попередніх стосунків зі співаком і автором пісень Елом Бі.
Шон Комбз, Кім Портер

Кохана продюсера була знайдена мертвою в їхньому з Комбзом будинку в Толука-Лейк. Тоді причиною смерті було названо пневмонію, але багато користувачів мережі вважають, що смерть Портер не була випадковою, припускаючи, що до загибелі Кім причетний Пі Дідді.

Шона Комбза також вважають причетним до вбивства американського репера, продюсера й актора Тупака Шакура. Восени 1996 року знаменитий виконавець отримав кілька вогнепальних поранень.
Тупак Шакур

Незважаючи на спроби лікарів зупинити внутрішню кровотечу, Тупак Шакур помер у відділенні реанімації та інтенсивної терапії. Сім’я і друзі загиблого підозрюють, що напад організував Пі Дідді, хоча поліція під час розслідування не змогла довести цей факт.

Реакція Шона Комбза на звинувачення

Репер категорично заперечує будь-які звинувачення проти себе. Про це він повідомив громадськість через свого адвоката. За словами юриста, його клієнт «не може розглядати кожне необґрунтоване звинувачення в тому, що стало нерозважливим медіа-цирком».

«Пан Комбз рішуче і категорично заперечує як неправдиві і наклепницькі будь-які твердження про те, що він вчинив сексуальне насильство над будь-ким, зокрема над неповнолітніми. Він із нетерпінням чекає можливості довести свою невинність і виправдати себе в суді, де істина буде встановлена на основі доказів, а не домислів», – сказав захисник Пі Дідді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus