USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

СБУ затримала соратника Медведчука, який співпрацював із РФ

5 Травня 2022 16:27
Контррозвідка СБУ затримала одного з лідерів партії Віктора Медведчука «Український вибір». За даними слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного ладу в Україні, координуючи дії з російськими спецслужбами.

Про це інформує СБУ у Фейсбуці.

«Зловмисник розробив концепцію «народного самодержавства», яка передбачала насильницьке захоплення влади, знищення фінансово-економічної системи та зміну держкордону. Ці ідеї просували через розгалужену мережу підконтрольних громадських організацій», зазначається у повідомленні.

Крім цього встановлено, що у 2014 році зловмисник звертався до адміністрації Путіна щодо особистого прийому, щоб «доповісти» про підготовку заходів підривної діяльності в Україні.

Читати ще: Коштовності Марченко не влізли у два авто: що саме конфіскували у сімейства Медведчуків

Під час обшуків за місцями перебування зловмисника правоохоронці виявили документацію та печатки «громадських організацій»; заборонену символіку; лист з адміністрації Путіна про отримане звернення; комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та чорнові записи з доказами злочинних дій.

В СБУ не вказали особу затриманого. Також не повідомляється де і коли відбулося затримання.

Нагадаємо, самого Медведчука затримали 12 квітня. Личаківський районний суд Львова змінив йому запобіжний захід на арешт без можливості внесення застави. До цього він перебував під домашнім арештом і втік 27 лютого.

Раніше повідомляли, що суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки, що належать родичам народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака. На заарештованих рахунках знаходилось понад 40 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 5 Травня 2022 19:10
Це не Петя Попрошенко,? Це ж він з Мердведчуком разом з партії СДПУ(о), саме Вітя завів Петю в політику. І за каденції петі нафтопровід "бєзвозмєздно" перейшов Мердведчукам і процвітала торгівля вугіллям з дир.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus