USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

СБУ затримала настоятеля Святогірської лаври, який здав рашистам позиції ЗСУ на Донеччині

24 Квітня 2024 21:51
Служба безпеки задокументувала підривну діяльність з боку настоятеля Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополита Арсенія.

За даними слідства, клірик здав окупантам розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі на Донеччині. Про це повідомили в СБУ.

Це відбулося під час його літургії. Тоді вікарій під відеозапис назвав прихожанам адреси блокпостів українських військ. Згодом це відео опублікували на сайті лаври та в місцевому телеграм-каналі.

Таким чином клірик намагався завуальовано злити агресору місця дислокації українських блокпостів у фронтовому районі.

Читати ще: Закликав вірян до релігійної ненависті: СБУ викрила ще одного митрополита УПЦ МП

За даними слідства, митрополит ще до початку повномасштабного вторгнення висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні. Про це свідчать неодноразові інтерв’ю вікарія, в яких він називав збройну агресію РФ «громадянським конфліктом».

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Наразі розглядають питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Біг дік Показати IP 25 Квітня 2024 09:42
Скільки разів новини зливали розташування блокпостів,з фотографіями і адресами і нічого)))
Олексій Показати IP 25 Квітня 2024 10:29
Це найдобріша людина на землі. Наклеп та брехня. Те що коїть наша влада це білет в один кінець при чому не тільки для влади але й для всього народу. Церква Христова буде стояти довіку, а ті хто з нею боряться приречені на поразку. Мої співчуття усім.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus