USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

СБУ затримала друга Медведчука, який готував матеріали для Кремля. Оновлено

27 Березня 2022 18:04
Служба безпеки України затримала політтехнолога, друга розшукованого нардепа від ОПЗЖ Медведчука Михайла Погребинського.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко, передає Gazeta.ua.

«Після вчорашнього обшуку було затримано проросійського політолога Михайла Погребинського, який часто виступав на російських пропагандистських каналах.

Політолога пов’язують із олігархом Медведчуком, з яким він підтримував дружні стосунки. Михайла Погребинського підозрюють у державній зраді і незаконному збагаченні», – розповів журналіст.
Як згодом стало відомо, слідчі не затримували Погребського, а лише обшукали його квартиру.

Погребинський тривалий час підтримував товариські стосунки із кумом президента РФ нардепом-втікачем Віктором Медведчуком.

Погребинський є засновником та керівником ГО «Київський центр політичних досліджень та конфліктології».

Читати ще: Першим про «біолабораторії» сказав у Раді Медведчук, – радник глави МВС про фейки Росії

Слідчі відзначають, що ця громадська організація на постійній основі вивчала настрої українців, які в подальшому передавались до Росії для планування політики щодо України.

Зазначається, що під час обшуку у Погребинського виявили сфальсифіковані результати опитування, де нібито 46% українців підтримуюють президента РФ Володимира Путіна.

Також українські правоохоронці повідомляють, що ГО Погребинського готувала та передавала до РФ аналітику щодо найбільш вагомих подій в Україні.

А сам Погребинський готував та передавав до РФ поради щодо інформаційних спецоперацій проти України.

Після початку масштабного російського вторгнення та вбивства тисяч мирних жителів кум президента Росії Путіна український політик Віктор Медведчук зник із інформаційного простору. Відомо, що він втік зі свого київського маєтку, де мав сидіти під домашнім арештом за підозрою у держзраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тип Показати IP 27 Березня 2022 18:28
Рідкісний екземпляр гандона.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus