USD 41.15 41.50
  • USD 41.15 41.50
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.47

СБУ затримала 16-річного хлопця, якого підозрюють у підпалі авто військових

Сьогодні 11:28
У Києві затримали 16-річного хлопця, якого підозрюють у підготовці підпалу авто військових.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними слідства, російські спецслужби завербували підлітка, коли він шукав «легкого заробітку» в телеграм-каналах. Спочатку йому запропонували розвішати по Києву листівки антиукраїнського характеру.

Після цього російський куратор пообіцяв підозрюваному «великі гроші» в обмін на підпал військових автомобілів. Це треба було обовʼязково знімати. Кадри хотіли використати для інформаційної спецоперації – ніби в Україні існує проросійське «підпілля», що в такий спосіб намагається зірвати мобілізацію і допомогти РФ.

СБУ стверджує, що спочатку юнаку сказали, що не обовʼязково підпалювати саме військове авто, а можна будь-яку машину, яка схожа на військову. Підозрюваний спочатку сфотографував дві машини для «погодження» з ФСБ Росії, а потім підпалив їх.

Так російська спецслужба перевіряла його готовність до регулярних підпалів у Києві. Правоохоронці затримали його по гарячих слідах.

Читати ще: Гастролював трьома містами: в Одесі затримали фітнес-тренера, який підпалював автівки військових

Слідство встановило, що за виконання «тестових» завдань ФСБ обіцяла переказати гроші на криптогаманець юнака, однак не зробила цього. Підлітку повідомили про підозри в перешкоджанні діяльності ЗСУ та терористичному акті за попередньою змовою.

Попри вік йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

За цими ж статтями кваліфікували дії російського куратора, його особу вже встановили. Крім того, йому заочно повідомили про підозру у втягненні неповнолітнього в злочин.

Оскільки він у Росії, тривають комплексні заходи, щоб знайти і покарати його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus