USD 40.85 41.15
  • USD 40.85 41.15
  • EUR 40.90 41.30
  • PLN 10.00 10.25

СБУ викрила на корупції ексначальника Західного міжрегіонального управління Мін’юсту

1 Липня 2024 14:37
Служба безпеки за сприяння керівництва Міністерства юстиції ліквідувала корупційну схему в Західному міжрегіональному управлінні Мін’юсту, яке є головним органом із державної правової політики у семи областях на заході України.

Фігуранти систематично отримували хабарі за незаконне закриття виконавчих проваджень стосовно громадян, які мають боргові зобов’язання. Наразі всіх учасників незаконної схеми звільнено із займаних посад, інформує СБУ.

За матеріалами справи до організації злочинної діяльності причетний колишній керівник міжобласної структури Мін’юсту, який залучив до протиправного механізму кількох своїх підлеглих. На момент викриття корупційної схеми співробітниками СБУ він був чинним очільником установи.

За неправомірну вигоду посадовці управління Мін’юсту пропонували боржникам закрити виконавче провадження без сплати визначених судом платежів.

Для передачі коштів організатор схеми залучив посередника – мешканця Івано-Франківська.

Читати ще: У Києві затримали провокаторів, які хотіли захопити Верховну Раду

У подальшому фігуранти розподіляли грошову винагороду між собою, а виконавчі провадження закривали з формулюванням «у зв’язку з повним погашенням боргу».

Під час обшуків за місцями роботи, проживання та у транспортних засобах зловмисників виявлено: великі суми готівки, одержані, ймовірно, злочинним шляхом; матеріали виконавчих проваджень, учасники яких були залучені до оборудки; мобільні телефони із доказами незаконної діяльності.
Наразі ексначальнику Західного міжрегіонального управління Мін’юсту повідомлено про підозру ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Його звільнено із займаної посади.

Дії посередника кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Песиміст Показати IP 1 Липня 2024 16:03
Запобіжний захід - поділись і гуляй

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus