USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

СБУ викрила агітаторів за «Львівську республіку», які працювали на бойовиків Луганщини

1 Вересня 2022 16:42
Служба безпеки України заблокувала діяльність агітаторів, які закликали до створення «Львівської народної республіки» та поширювали проросійські наративи на Львівщині.

Зловмисники намагалися максимально широко розганяти фейковий та деструктивний контент через інтернет-спільноти виключно Львівського регіону.

Використовуючи фейкові профілі у соцмережах та на афілійованих сайтах, вони виправдовували злочини РФ, поширювали пропагандистські матеріали та проросійські наративи, повідомили в СБУ.

За інформацією спецслужби, пропагандисти виконували вказівки підконтрольного російським спецслужбам відомства самопроголошеної «ЛНР». Бойовики віддалено «найняли» ІТ-спеціаліста, який заснував та вів антиукраїнську спільноту «Львівська народна республіка», а також наповнював антиукраїнські інформресурси, які визначили для нього його російські куратори, зокрема сайт «ВосходИнфо».
Йому повідомили про підозру за 5 статтями:

ч.2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);

ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

ч.1 ст. 111 (державна зрада);

ст. 436 (пропаганда війни);

ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Іншим пропагандистам готують заочні підозри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus