USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

СБУ проводить обшуки в енергокомпанії VS Energy, яка належить російським олігархам, – ЗМІ

22 Листопада 2022 13:26
Служба безпеки прийшла з обшуками до енергетичної компанії VS Energy, власниками якої є російські олігархи Гінер, Воєводін і Бабаков.

Про це повідомляє «Економічна правда» із посиланням на джерело в СБУ.

«Це не звичайна фірма, а компанія, яка володіє кількома обленерго і займає 10% енергетичного ринку України. Саме ця галузь зараз потерпає від ударів РФ найбільше. Олігархи уже перебувають під санкціями, тож у СБУ є повне право прийти туди з обшуками», – каже співрозмовник видання.
Читати ще: СБУ проводить контррозвідувальні заходи на території Києво-Печерської лаври

Як повідомляли, 11 листопада Печерський районний суд Києва наклав арешт на частки в українських підприємствах та цінні папери, кінцевими власниками яких є депутат Держдуми РФ Олександр Бабаков, член комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Євгеній Гінер та так званий «злодій в законі» Міхаіл Воєводін (на призвісько Міша Лужнецький).

Зокрема, арештовано частки в статутних капіталах п’яти компаній: АТ «Житомиробленерго» (95,54%), АТ «Херсонобленерго» (99,99%), ПрАТ «Кіровоградобленерго» (72,9%), АТ «Чернівціобленерго» (96,78%) та АТ «Рівнеобленерго» (93,24%). Цими частками в різних пропорціях володіють ТОВ «ВС Груп Менеджмент» та нідерландські «ВС Енерджі Інтернешнл Н.В.» і Washington Holdings B.V., які об’єднанні в групу VS Energy.

Арешт також накладено на цінні папери загальною вартістю 9,58 млрд грн.

Раніше президент Володимир Зеленський увів у дію два рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 жовтня, одним з яких санкції запроваджено і щодо Бабакова, Гінера та Воєводіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus