USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

СБУ повідомила про підозру «політологу» Медведчука, який переховується в Криму

7 Квітня 2023 15:40
Служба безпеки України повідомила про підозру Олександру Лазарєву, «політологу» підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нколишнього народного депутата від «Опозиційної платформи ‒ За життя» Віктора Медведчука.

Лазарєв допомагає агресору у війні проти України і переховується у тимчасово окупованому Криму. Про це СБУ повідомила у п’ятницю.

Фігурант ще до початку повномасштабного вторгнення входив до пулу публічних псевдоекспертів, які працювали на Медведчука, колишнього народного депутата Євгенія Мураєва і прокремлівського блогера Анатолія Шарія.

Читати ще: На Львівщині арештували нові земельні ділянки дружини Медведчука

Лазарєв був частим учасником ефірів на підсанкційному телеканалі «Наш» Мураєва.
«Лазарєв безпосередньо займався розкруткою медійних образів поплічників Кремля і допомагав їм у просуванні ворожих наративів в інформпросторі. Для цього був частим гостем в ефірах підсанкційних каналів «Наш», «Zik», «NewsOne», «112» і «Russia today», – повідомила спецслужба.

У коментарях він неодноразово виправдовував російську агресію і називав бойові дії на сході «громадянською війною».

Після 24 лютого минулого року Лазарєв приховано виїхав за кордон.

Згодом він прибув у тимчасово окупований Крим і приєднався до найближчого оточення колаборанта Сергія Аксьонова, якому допомагає у проведенні ворожих інформкампаній на півострові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
громадянин України Показати IP 7 Квітня 2023 16:38
А чому на Волині всі бувші "соратники" та агенти медведчука почувають себе комфортно?
де Показати IP 7 Квітня 2023 18:26
де Піховшек?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus