USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

СБУ повідомила про підозру екснардепу, який на шоу Скабєєвої заперечував існування України

11 Вересня 2023 15:23
СБУ повідомила про підозру в державній зраді та розпалюванні національної ворожнечі колишньому народному депутату Сергію Поліщуку, який переховується за кордоном.

Про інформує пресслужба відомства.

СБУ зібрала докази державної зради з боку колишнього народного депутата України Поліщука.

До початку повномасштабного вторгнення РФ він регулярно відвідував Москву для участі в ефірах російської пропагандистки Ольги Скабєєвої.

Під час виступів на її ток-шоу «60 мінут» колишній народний депутат підтримував агресивну політику Кремля, публічно заперечував існування Української державності та поширював російські наративи про наявність між українцями ідеологічного протистояння.

Встановлено, що за вказані дії він отримував значну грошову винагороду від представників країни-агресора.

Щоб замаскувати «транзакцію», її організатори з РФ проводили платіж через фінустанови третіх країн.

За наявними даними, колишній народний депутат координував свою підривну діяльність із представниками ФСБ, від яких одержував гроші за участь у російських телепроєктах.

Як зауважили в Офісі генпрокурора, його виступи були спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі та деморалізацію армії.

Підозрюваний у цих виступах розмежовував українців за ідеологічними уподобаннями, розпалюючи національну ворожнечу.

На підставі зібраних доказів Поліщуку повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Оскільки Поліщук переховується від правосуддя за кордоном, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus