USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

СБУ арештувала газ підсанкційного олігарха Новинського на понад 144 млн грн

20 Квітня 2023 17:02
За матеріалами Служби безпеки України накладено арешт на 18 млн кубометрів газу, який компанії проросійського олігарха Вадима Новинського зберігали у сховищах АТ «Укртрансгаз» та намагались відчужити на користь третіх осіб.

Загальна вартість арештованих обсягів блакитного палива становить більш ніж 144 млн грн., повідомили в СБУ.

Щоб уникнути санкцій РНБО, Новинський перереєстрував власні газовидобувні підприємства на кількох афілійованих осіб, які безпосередньо пов’язані з рф. Для реалізації оборудки він залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів.

Читати ще: СБУ арештувала майно екснардепа Новинського на понад 3,5 млрд грн

Утім співробітники СБУ викрили злочинну схему і заблокували її.

У межах кримінального провадження за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Розслідування проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, у липні 2022 року бізнесмен та політик Вадим Новинський у зв’язку з війною та окупацією Маріуполя вирішив скласти повноваження народного депутата України. А вже в грудні Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти священнослужителів УПЦ МП, зокрема намісника Києво-Печерської лаври Павла (Лебедя) та екснардепаВадима Новинського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 21 Квітня 2023 03:48
арм"яшці Новинському впору захищати вірменську церкву.. примазався..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus