USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Самокати для дітей: чим відрізняються і як вибрати?*

3 Листопада 2023 15:22
Самокат – один із улюблених видів дитячого транспорту, доступний малюкам вже з 2-х років. Він розвиває фізичну форму, концентрацію, реакцію та приносить справжнє задоволення малюкам. У магазині «Будинок Іграшок» за посиланням https://bi.ua/ukr/detskij-transport/ можна знайти різноманітні моделі з регулюванням та без для дітей різного віку. А щоб швидко обрати модель, що напевне підійде малечі, розповімо, на які деталі потрібно звернути увагу.

Особливості дитячих самокатів

Очевидна відмінність дитячого самоката від моделі для дорослих – габарити та вага. Вони розраховані на мініатюрний зріст. Також їх конструкція зазвичай простіша й не розрахована на велику швидкість. Це передбачено навмисне для безпеки юних гонщиків.

Стандартне обмеження по вазі складає 50 кг. А от конструкція транспорту складається з таких самих елементів:

– керма на стійці з гріпсами;

– основи – деки;

– коліс з підшипниками;

– гальм – встановлюються опційно на деякі моделі.
Краще надати перевагу моделі зі стійкою, що регулюється по висоті. Завдяки цьому самокат «зростатиме» разом із дитиною та послужить довше.

Колеса самоката можуть бути виготовлені з гуми, пластику або силікону. Пластикові – найгучніші та мають короткий термін служби. Найкраще обирати моделі із великими м’якими колесами, які забезпечують хороше зчеплення з дорогою та рухаються майже безшумно.

Якщо в моделі наявне гальмо, краще, щоб воно мало металеву основу. Завдяки цьому пластикові пластини довше не протиратимуться. Добре, якщо буде передбачена підніжка для вертикального паркування.
Обираємо модель по віку

Вид самоката варто підбирати не лише по зросту, а й по віку, адже у спеціалізованих моделях передбачені додаткові опції для зручного кермування дітей з різними навичками та фізичними можливостями:

Від 2-х років – перший самокат має бути безпечним та надійним, мати широку основу та 3 колеса.

3–4 роки – коли малюки опановують рівновагу, можна переходити на спрощені моделі без ручки батьківського контролю. Краще, щоб модель була триколісною.

5–7 років – час переходити на двоколісну модель з алюмінієвою конструкцією. Вона значно практичніша за пластикову, але легша від сталевої.

Від 7 років – самокат зі стійкою керма, що регулюється по висоті стане чудовим вибором для цієї вікової групи. Вид самоката – для бездоріжжя, міських прогулянок чи трюків, можна підібрати залежно від вподобань дитини.

Вдало підібраний самокат допоможе дитині опанувати швидкість, здобути авторитет серед друзів і весело проводити з ними час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus