USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Саміт ЄС схвалить санкції проти Росії та надасть допомогу Україні

24 Лютого 2022 17:31
На майбутньому позачерговому саміті лідери країн-членів ЄС схвалять не лише пакет нових санкцій для Росії, а й ухвалять рішення щодо подальшої підтримки України.

Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель, передає «Інтерфакс-Україна».

«Крім пакету санкцій, саміт ЄС ухвалить рішення щодо політичної, фінансової та гуманітарної допомоги Україні та її народу. Було вбито невинних людей. Жінки, чоловіки, діти біжать, боячись за свої життя. Їм потрібна наша підтримка більше, ніж будь-коли. Ми також обговорюватимемо геополітичні, економічні наслідки агресії щодо України», – заявив він.

Читати ще: Офіційні державні канали для отримання інформації. Список

Мішель також звернувся до білоруського народу: «У вас є вибір не наслідувати російські агресивні дії, у вас є шанс не брати участі у цій трагедії проти ваших сусідів в Україні».

«Ми, ЄС, єдині разом із НАТО, союзниками, партнерами та друзями, щоб Росія понесла відповідальність, щоб підтримати Україну та захистити мир у Європі. Ми стоїмо пліч-о-пліч з усіма країнами у світі, які підтримують світовий порядок, заснований на праві для порятунку миру», – підсумував президент Євроради.

Раніше Лукашенко заявив, що визнає незалежність терористичних «ЛДНР». А до цього так званий президент Білорусі, з території якої розпочалася агресія цієї ночі проти України, Олександр Лукашенко підтримав вимоги Володимира Путіна щодо фактичної капітуляції Києва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus