USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Саміт НАТО: Байден анонсував посилення ППО України

10 Липня 2024 08:44
Президент США Джо Байден анонсував нові системи протиповітряної оборони для України під час відкриття саміту НАТО у Вашингтоні.

Йдеться про дві батареї Patriot, які передадуть Німеччина й Румунія, ще одну – Нідерланди разом із партнерами, і ще одну від Штатів. Італія надасть систему SAMP-T, пише Бабель.

Разом з цим у найближчі місяці США та партнери планують поставити в Україну «десятки тактичних систем протиповітряної оборони», зокрема NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та системи Gepard.

Сполучені Штати також переналаштують планові поставки критичних боєприпасів для ППО у координації з партнерами, щоб ті швидше потрапили до Сил оборони України. Протягом року Україна повинна отримати сотні таких.

Читати ще: Росіяни дронами атакували енергетичний об'єкт на Рівненщині

«Наше послання Москві та світу чітке: наша підтримка України є сильною та непохитною», – так закінчив свою промову Байден.

Президент Володимир Зеленський подякував США, Німеччині, Нідерландам, Італії та Румунії за ухвалену Декларацію на підтримку системи ППО України для захисту її людей, міст і критичної інфраструктури.

«Додаткові ЗРК Patriot, SAMP/T та IRIS-T SLM, а також інші тактичні ракетні комплекси, які мають надійти в Україну від партнерів, допоможуть нам знищувати російські дрони та ракети й краще захистити українців від російського повітряного терору, таких як вчорашня жорстока атака на нашу головну дитячу лікарню», – написав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патрiот Показати IP 10 Липня 2024 08:51
I для кого:I так все збиваете (мо)
Василь Показати IP 10 Липня 2024 14:30
Спочатку розброїли.а тепер озброють.А скільки життів втрачено завдяки недолугій політиці ядерного розброєння!!! Літаки порізали .оперативно-тактичні ракети і авіаційні передали кацапії!!От вам і будапештський меморандум!! Завдяки європейській платі за енергоресурси кацапія переозброїла армію!!Європейці помогли озброїтись червоному Китаю.перенісши свою промисловість і технології завдяки дешевій роб китайській силі.А Китаю вигідна війна-це ослаблення Заходу і московії(дешеві енергоресурси).Ось так європейці виграли!!!Явний провал!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus