USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Саміт миру: Reuters опублікувало проект декларації

16 Червня 2024 10:07
Підсумкова декларація Глобального саміту миру у Швейцарії включає пункти про повернення Запорізької АЕС під контроль України, відновлення безпечного доступу до українських морських портів та обмін військовополоненими.

Про це 16 червня повідомило агентство Reuters з посиланням на проект документа.

У тексті декларації йдеться, що учасники саміту «обмінялися різними думками щодо шляхів досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру, заснованого на міжнародному праві, включаючи Статут ООН» і мають спільне бачення щодо трьох «важливих аспектів»:

– українські атомні електростанції, зокрема ЗАЕС, повинні працювати безпечно та безпечно під повним суверенним контролем України і відповідно до принципів МАГАТЕ та під його наглядом;

– повне та безпечне торгове судноплавство, а також доступ до морських портів Чорного та Азовського морів є критично важливими;

Читати ще: Путін озвучив умови для переговорів з Україною. Президент Зеленський відреагував на ультиматум

– усі військовополонені мають бути звільнені шляхом повного обміну, а усі депортовані та незаконно переміщені українські діти та інші цивільні особи мають повернутися в Україну.

Нагадаємо, 15 червня у Швейцарії почався Саміт миру щодо врегулювання війни в Україні. У заході беруть участь 101 країна та міжнародна організація з усіх континентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Патрiот Показати IP 16 Червня 2024 13:09
А що ,вже виводити вiйська на границi 1991 не потрiбно? Пiдскажiть це "перемога" Чи "зрада"?
Анонім до Патрiот Показати IP 17 Червня 2024 08:41
Попустись трішки.
Клава Показати IP 17 Червня 2024 04:49
чомусь у фойє самміту не спостерігається пейзажів зруйнованих Алеппо чи курортів Абхазії, інших "досягнень" кремлівського диктатора..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus