USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Сам викликав швидку: військовий із Луцька забив до смерті чоловіка

31 Жовтня 2023 21:16
Спочатку пили, а потім почали битися. У Луцьку на найманій квартирі сталася трагедія. Під час чаркування один із гостей посварився з іншим. Конфлікт переріс у бійку: 32-річний лучанин забив кулаками до смерті товариша по чарці. Згодом отямився та викликав швидку.

На лаві підсудних – 32-річний Олександр Чижевський. Він військовий. Його обвинувачують у тому, що він забив до смерті товариша по чарці, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Застілля було на орендованій квартирі в компанії чотирьох чоловіків. Між двома виник конфлікт, а згодом зав’язалася бійка. Зрозумівши, що накоїв, підсудний викликав швидку. Але було пізно. Медики не змогли нічого зробити.

«Вину свою визнаю. Розкаююся. Я в жодному разі не хотів позбавляти його життя. Це була побутова сварка, яка не повинна була так закінчитися. Це випадковість, збіг обставин», – говорить обвинувачений Олександр Чижевський.

Йому інкримінують тяжкі тілесні ушкодження, які призвели до летальних наслідків. Підсудний сподівається, що замість покарання суд дозволить йому піти на фронт.

На цьому наполягає його адвокат Олександр Повх: «Він просив змінити йому міру запобіжного заходу з тримання під вартою на особисте зобов’язання. Він хотів піти служити в армію. Закон це дозволяє, і такий механізм є».

Потерпілими у справі є дружина і син вбитого. Вони хочуть отримати по 400 тисяч гривень компенсації. Підсудний визнає вимогу частково – половину заявлених сум.

Дружина загиблого просила в суду суворого покарання для обвинуваченого. Вимога прокурора – вісім років позбавлення волі.

Вирок ще не винесли. У суді вирішили не заслуховувати свідків, адже підсудний свою вину визнав повністю і висловив щире каяття. Це є пом’якшувальною обставиною. Натомість обтяжувальною є те, що злочин було скоєно у стані алкогольного сп’яніння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
луцьк Показати IP 1 Листопада 2023 15:57
Нехай на зону йде, армія переживе і без нього

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus