USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Руйнування та поранені в Запоріжжі, загибла на Одещині, знеструмлення в Івано-Франківську: наслідки нічної атаки ворога

26 Вересня 2024 11:30
Ворог вкотре завдав удару по території України, серед постраждалих – діти.

Про це повідомили в МВС України.

У Запоріжжі внаслідок ударів авіабомбами травм дістали щонайменше восьмеро людей, серед них – дитина. Зруйновано та пошкоджено 12 будинків, зокрема багатоквартирний. Рятувальники ДСНС провели пошукові та аварійно-рятувальні роботи, евакуювали 18 людей.

Двічі ворог обстріляв Херсонщину. Внаслідок авіаудару постраждали двоє людей, яких рятувальники деблокували з-під завалів.
Вранці внаслідок падіння уламків БпЛА у Києві пошкоджень зазнали чотири багатоквартирні будинки та 20 автомобілів, сталася розгерметизація газової труби. Двоє людей постраждали: чоловік отримав поранення, у його дитини гостра реакція на стрес.

В Одеському районі внаслідок ракетного удару загинула жінка. Пошкоджено будівлі та автомобілі.

Також ворог атакував Київщину, Донеччину, Харківщину, Сумщину та Івано-Франківщину. На щастя, у цих регіонах минулося без потерпілих.

Внаслідок російської дронової атаки в Івано-Франківській області пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, частина обласного центру залишилася без електропостачання.
Про це повідомили голова ОДА Світлана Онищук та мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Енергетики вже працюють над відновленням енергопостачання. Для ліквідації наслідків на місце події оперативно прибули всі відповідні служби. Пожежу, яка виникла на місці падіння, ліквідовано. На щастя, минулося без постраждалих», – зазначила Онищук.

«Не працюватимуть певні тролейбусні маршрути. У деяких школах і навчальних закладах буде проблема зі світлом. Мінімум добу. І може бути проблема з харчуванням», – повідомив Марцінків.
Читати ще: ЗСУ відбили 54 ворожі штурми на Покровському напрямку, – Генштаб

Загалом, як повідомили в Повітряних силах, в ніч на 26 вересня ворог атакував Сумщину двома ракетами невстановленого типу із Бєлгородської області, Одещину – чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з акваторії Чорного моря. Також окупанти випустили по Україні 78 ударних БПЛА типу Shahed.

У результаті протиповітряного бою збито чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 66 ударних БПЛА. Вісім ворожих безпілотників локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила). Один повернувся у Росію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus