USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Руйнування парку через будівництво торгового центру на Відродження: Луцькрада скасувала містобудівні умови

17 Грудня 2020 11:22
Добудови торгового центру до Навчально-методичного центру профспілок Волинської області та руйнування парку на проспекті Відродження не буде, адже міська рада скасувала містобудівні умови.

Про це стало відомо 17 грудня під час третього пленарного засідання 1-ї сесії Луцької міської ради міської ради.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Ігор Поліщук повідомив у фейсбуці, що Федерація профспілок Волинської області планує добудовувати до Навчально-методичного центру профспілок Волинської області у Луцьку торговий центр. На його думку, це спотворить вигляд будівлі, а також погіршить ситуацію із унікальним сквером, що знаходиться поряд.

Директорка юридичного департаменту Наталія Юрченко розповіла, що у зв’язку з суспільним резонансом міський голова доручив юридичному департаменту провести аналіз містобудівних умов та обмежень. За результатом аналізу підготували відповідний проєкт рішення.

«Були виявлені порушення законодавства, зокрема забудовник не мав речових прав на земельну ділянку, на якій планувалося будівництво. Також не було враховано рішення міської ради від 22 липня 2020 року щодо розроблення проєктів детальних планів, адже план розроблений не був», - зазначила Наталія Юрченко.

Депутат Юрій Моклиця поцікавився, чому ця ситуація не розглядається в суді. Ігор Поліщук відповів, що поки справа розглядатиметься в судах, то добудову вже можуть побудувати та ввести в експлуатацію.

Також Ігор Поліщук наголосив, що приміщення профспілок та територія поруч має певне історичне значення, адже його висадив колишній голова міськвиконкому Іван Фурів.

«Там унікальні породи дерев у хорошому стані. Ми замовили проєкт на облаштування скверу. До кінця січня він буде готовий і ми оголосимо тендер. Також я підтримую це рішення, адже було виявлено чимало порушень», - зазначив Ігор Поліщук.

Розглянувши відповідний проект рішення, обранці громади вирішили скасувати містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта будівництва «Реконструкція з добудовою навчально-методичного центру профспілок Волинської області на пр-ті Відродження, 24 у м. Луцьку» та наказ управління містобудування та архітектури міської ради «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва «Реконструкція з добудовою навчально-методичного центру профспілок Волинської області на пр-ті Відродження, 24 у м. Луцьк»».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучани Показати IP 17 Грудня 2020 16:34
Тут не тільки порушення ЗУ Про регулювання містобудівної діяльності, генплану Луцька, державних будівельних норм і своїх же рішень про мораторій на будівництво ! Тут явні корупціїні дії ! Всіх тих, хто готував, візував, підписував дозвільні матеріали - на цугундер і "c вєщамі на виход" ! В Н - проведіть журналістське розслідування, озвучте результати, назвіть прізвища дійових осіб. Підтримка громади буде напряму залежати від відкритості інформації, від об'єктивності і справедливого покарання винних.
Сергій Показати IP 17 Грудня 2020 17:23
Так голова профспілок може ВСЕ розповісти.Вона точно в курсі справи)))))
Лучанам Показати IP 17 Грудня 2020 19:56
Все Ви вірно написали, але згідно ст.29 ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності" скасування містобудівних умов може бути лише за рішенням суду. Закон не передбачає скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки рішенням органу місцевого самоврядування. Хоча ідея щодо недопущення цієї забудови є вірною з архітектурної точки зору.
Арафат Показати IP 17 Грудня 2020 21:18
Поміняйте ім‘я замовника на «була» - і можна будувати
Анонім Показати IP 17 Грудня 2020 21:27
А коли дороблять пішохідні доріжки на пр. Молоді і Відродження біля клубу ХХІ сторіччя? Якость після виборів все затихло :(
Нострадамус Показати IP 17 Грудня 2020 23:34
Скiльки вже тих торгiвельних центрiв на Луцьк треба? Стiльки покупцiв немае!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus