USD 40.55 40.85
  • USD 40.55 40.85
  • EUR 40.65 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Рух потягів Луцької дитячої залізниці планують відновити цьогоріч

27 Березня 2024 16:58
Роботу Луцької дитячої залізниці планують відновити вже цього року.

Про це стало відомо 27 березня на пленарному засіданні 57-ї сесії Луцької міської ради. Депутати розглянули питання про передачу на баланс комунальному закладу «Палац учнівської молоді Луцької міської ради» комплексу об’єктів соціальної інфраструктури «Луцька дитяча залізниця», що належить Луцькій громаді.

Було вирішено передати з балансу відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради на баланс комунального закладу «Палац учнівської молоді Луцької міської ради» комплекс об’єктів соціальної інфраструктури «Луцька дитяча залізниця», що на вулиці Клима Савура, 42 та вулиці Шопена, 14а.

«Цього року ми плануємо відновити рух потягів, відновити роботу дитячої залізниці, провести мінімальні заходи задля відновлення її роботи без капітальних вкладень. Дитяча залізниця буде одним зі структурних підрозділів Палацу учнівської молоді. Така секція належить до діяльності Палацу учнівської молоді. Територіально вони розташовані поруч. Зараз департамент економічної політики завершує розробку необхідного кошторису, щоб відновити рух потягів. Найближчим часом приступимо до реалізації цих заходів», – сказав Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Він додав, що поки, у воєнний стан, про велику розбудову дитячої залізниці в Луцьку говорити не можна.

«Я впевнений, що після закінчення воєнного стану цей об’єкт має великий потенціал, щоб стати дуже цікавою локацією для наших дітей», – зазначив мер.

Читати ще: Зберегти історію: міськрада розгляне ідеї щодо відновлення Луцької дитячої залізниці

Нагадаємо, на території Луцької дитячої залізниці розчистили територію, зрізали частину дерев та кущів. Решту робіт з благоустрою проводитимуть після затвердження концепції зовнішнього архітектурного вигляду.

Як відомо, останній рейс залізниця виконала 28 серпня 2019 року, а з 31 серпня того ж року все законсервували. 11 грудня 2020 року був останній робочий день роботи дитячої залізниці.

У березні 2021 року почали вести переговори про купівлю дитячої залізниці та усього комплексу. 2022-го міська рада на сесії погодилася прийняти у комунальну власність майно "Укрзалізниці".

У травні 2023 року Луцька міська рада відновила переговори з Кабінетом Міністрів України та правлінням "Укрзалізниці" щодо передачі до комунальної власності Луцької громади майнового комплексу дитячої залізниці. Остаточно в комунальну власність майновий комплекс перейшов в листопаді 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Луцьк Показати IP 27 Березня 2024 17:21
Відновлення залізниці ніколи себе не окупить. Надто дороге задоволення. Ліпше за ті гроші зробити там нормальну прогулянкову територію з майданчиками і т.д.
Анонім до Луцьк Показати IP 28 Березня 2024 12:21
Совкофілам не зайде
Луцьк Показати IP 27 Березня 2024 17:22
Можна на електричці З Луцька в Ківерці один раз з дитиною проїхатись, і цей ще довше і дешевше.
лінивець Показати IP 27 Березня 2024 19:27
Дитячий сапсан поставити замість старого потяга
Анонім до лінивець Показати IP 28 Березня 2024 12:20
Неприпустимо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus