USD 40.55 40.87
  • USD 40.55 40.87
  • EUR 40.70 41.00
  • PLN 10.00 10.25

Розвідка Британії розповіла, як влада РФ змушує мігрантів іти воювати в Україну

2 Липня 2024 16:50
За даними Британської розвідки, у Росії вдаються до правового переслідування мігрантів, в основному з Центральної Азії, щоб змусити їх вступити до армії російських загарбників та йти воювати в Україну.

Про це повідомляють у регулярному розвідувальному огляді Міноборони Британії щодо російсько-української війни, передає Європейська правда.

В огляді зазначається, що під час виступу на Петербурзькому міжнародному юридичному форумі 27 червня голова Слідчого комітету РФ Александр Бастрикін заявив, що російська влада виявила 30 тисяч мігрантів, які нещодавно стали громадянами Росії і не перебували на військовому обліку.

Бастрикін також похвалився, що 10 тисяч з них вже були відправлені в зону бойових дій в Україні. Бастрикін стверджував, що ці мігранти будуть «рити окопи» та виконувати інші обов’язки в тилу.

Російські незалежні ЗМІ раніше повідомляли, що російські правоохоронні органи проводять кампанію правового переслідування мігрантів, особливо з Центральної Азії, намагаючись схилити їх до вступу в російські збройні сили в обмін на громадянство або щоб уникнути арешту за вигаданими звинуваченнями.

Читати ще: ГУР ідентифікувало росіян, які розстріляли чотирьох українських військовополонених поблизу Роботиного

Це ще один спосіб РФ збільшити набір до армії, одночасно намагаючись обмежити вплив на ті частини російського населення, які мають більшу політичну активність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вввннншшш Показати IP 2 Липня 2024 17:50
Ви краще розкажіть як в нас людей відловлюють закривають тримають проти правно застосовоють силу прушуючи закони конституцію права людини . Поліція і тцк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus