USD 41.10 41.42
  • USD 41.10 41.42
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

Розстріляв із кулемета батька і сина з 100-ї бригади. Як покарали вбивцю-військовослужбовця

Сьогодні 13:29
Справу військового, який розстріляв двох солдатів – батька та сина, розглянули в апеляційному суді. Перша інстанція присудила обвинуваченому покарання у вигляді 15 років за ґратами. Спеціалізована прокуратура та сторона потерпілих наполягали на довічному ув’язненні.

Трагедія трапилася торік 16 січня під час чергування на одному з військових об’єктів. Тоді від чисельних кульових поранень, нанесених співслужбовцем, загинули батько Михайло та син Олександр Куцики, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За матеріалами справи, молодший сержант, перебуваючи в нетверезому стані, о третій годині ночі увійшов у бліндаж, де ночували військовослужбовці з 100-ї бригади ТрО, та впритул розстріляв їх із ручного кулемета. 26-річний Олександр і його 48-річний батько Михайло загинули від отриманих поранень на місці.

Що стало причиною трагедії, достеменно невідомо. Кажуть, що напередодні жахливого злочину між чоловіками розгорівся конфлікт. Нібито навіть дійшло до бійки.

За даними Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, причиною злочину стали «довготривалі особисті неприязні взаємини».

На початку засідання в апеляційному суді журналістів попросили покинути залу: справу слухали в закритому режимі, оскільки деякі факти можуть розглядатися як державна таємниця.

Урешті Апеляційний суд Волинської області відмовив у задоволенні скарг про зміну покарання для обвинуваченого на більш суворе та залишив у силі вирок суду першої інстанції.
Матір та дружина вбитих Оксана Куцик зазначила, що не погоджується з таким рішенням і планує продовжити боротьбу у Верховному Суді.

«Із рішенням суду я не згідна та далі буду подавати в касаційний суд. Я вважаю, що вбивця повинен сидіти довічно, тому що він забрав життя двох військовослужбовців – мого сина і чоловіка. Це дві людини з однієї родини. Я не знаю, як це описати. Я досі не можу від цього оговтатися. Не можу в це повірити. Він не мав права цього робити. Він не мав права забирати життя мого чоловіка і мого сина. Він забрав не тільки життя чоловіка і сина. Він забрав життя й у мене, тому що я втратила сина і стала вдовою», – наголошує Оксана Куцик.

З її слів, родичі обвинуваченого не контактують із нею, а сам підсудний своєї вини не визнає, не розкаюється і не просить вибачення. Також рідні обвинуваченого не відшкодовували потерпілій стороні жодних збитків.

«Обвинувачений на будь-які мої запитання в суді категорично відмовився відповідати. Він не сказав, чому вчинив такий жахливий злочин», – говорить Оксана Куцик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus