USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.68

Розповіли про першого в Україні пацієнта із новим штамом COVID-19

27 Грудня 2020 12:13
Пацієнт, у якого лікар-інфекціоніст з Ужгорода Віктор Петров зафіксував новий «британський» штам коронавірусу, є молодою людиною. Виявити у чоловіка мутований COVID-19 вдалося в Чехії, де він перебуває на заробітках.

Про це Петров розповів в інтерв’ю OBOZREVATEL. Він зазначив, що до нього чоловік звернувся як до свого сімейного лікаря.

«Це пацієнт молодого віку, 24-річний. Він звернувся з легкими симптомами коронавірусної інфекції, його форму діагностовано як легку. Гарячки не мав, не мав жодних проблем. Чоловік майже не лікувався, його лікували тільки симптоматично. Однак він є заробітчанином, постійно проживає в Чеській Республіці. На Закарпаття приїжджає додому на нетривалий період часу. І звернувся до мене як до свого сімейного лікаря», – сказав Петров.

Він згадав, що у чоловіка були ознаки коронавірусної інфекції і йому було зроблено ПЛР-тестування, яке показало негативний результат, після чого пацієнт поїхав назад на роботу до Чехії.

«Після цього ми отримали інформацію про те, що в нього була підозра на новий штам коронавірусної інфекції, і його взяли на моніторинг у Чеській Республіці. Опісля чоловік проінформував мене, що його почали розпитувати санітарні органи цієї країни, звідки він повернувся і так далі. Тому я хотів би сказати, що, як би ми зараз не обмежували пересування громадян, на жаль, вірус вийшов із-під контролю абсолютно у всіх країнах, особливо в таких прикордонних регіонах, як Ужгород, Закарпаття, Львівщина. На жаль, міграція населення дуже активна», – розповів лікар.

Як повідомлялося раніше, у жителя Закарпаття зафіксували інфікування новим штамом мутованого коронавірусу.

Нагадаємо, через нову мутацію коронавірусу пандемія вийшла з-під контролю у Великій Британії, у країні запровадили найсуворіший локдаун. Уже 15 країн ЄС заборонили авіарейси з Великобританії через новий штам коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 27 Грудня 2020 16:24
І чим відрізняється новий штам від старого так і не написали.
Рупор Корони до Анонім Показати IP 28 Грудня 2020 01:11
Він більш заразний, тобто при контакті з клітиною-жертвою в нього є більше шансів надійно зчепитися з її рецепторами ніж у попередників. Не розумію, чому нам не дозволяють вакцинуватися російськими вакцинами ЕпіВакКорона і Супутник-V? Їх можна зберігати за температури до +8* C, а не за міфічних -80* C для файзеровської.
Олександр до Рупор Корони Показати IP 28 Грудня 2020 12:46
Тому що спутник це фуфломіцин.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus