USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Розмалювали пейзажами і квітами: у господарстві на Волині прикрасили будівлі в українському стилі

8 Червня 2024 23:09
«Розмальована ферма» з будинками в українському стилі є у селі Карасин Камінь-Каширського району. У них тримають кілька сотень птахів: гусей, качок, індиків, а також кілька десятків овець.

Як розповів Суспільному заступник директора з виробництва фермерського господарства Андрій Козловський, вирішили стилізувати будинки, аби працювати на фермі було приємніше.

Будиночки для тварин і птахів пейзажами та квітами розмальовує 24-річна місцева художниця Ірина Карпенко. Каже, що фарби обирає яскраві, аби радували око.

«Я малюю спочатку ескіз, а потім природу, тварин, щоб усе оживало», – говорить художниця.
Працівниця ферми Наталія Остапчук приїздить на роботу до Карасина із сусіднього села. Розповідає: має четверо дітей, нещодавно з війни повернувся чоловік, тож два місяці тому влаштувалася доглядальницею птахів. Працювати поміж розмальованих будинків, каже, значно приємніше.

Читати ще: Мистецька толока: художники з Володимира розмалювали тубуси від снарядів для благодійного аукціону

«50 каченяток і 25 гусят у нас, і 40 індичат, то все моє хазяйство. Три рази треба йти до них і водички підлити, і корму підсипати, і постелити їм треба, і підмести треба, всі люблять, щоб біля них походили», – розповідає доглядальниця.
Крім птахів, у господарстві доглядають 20 овець і двох баранів романівської породи. Планують створити племінне господарство, каже заступник директора з виробництва Андрій Козловський. З його слів, готові ділитися досвідом оформлення вольєрів для тварин і птаства.
Менеджерка господарства Богдана Телебей розповіла, що на цьому об’єкті працює 13 робітників. Щоб подивитися на розмальовані будинки та сфотографуватися біля них, до Карасина приїжджають туристи, говорить Богдана Телебей.
«Розвиваємо не лише економіку та тваринництво, а й птахівництво», – додає менеджерка господарства.

Читати ще: Емоційне відновлення через творчість: як священник-митець у Луцьку допомагає військовим оговтатися від війни

З її слів, у господарстві наразі є чотири розмальованих будинки, в українському стилі також оформлені паркани, альтанки, криниця, годівниці. Ферму у цьому напрямку розвиватимуть й надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus