USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Розібрали ще до банкрутства: як на Волині по цеглинах вивозять держпідприємство

22 Червня 2024 18:25
Поки в суді тільки вирішували питання про банкрутство державного підприємства «Перемога», його майно розбирали по цеглинам і вивозили в невідомому напрямку.

Із позовом до суду звернулася компанія «Традекс Агрі», яка запевняє, що держгосподарство боргує їй три мільйони гривень, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Просить відкрити провадження у справі про банкрутство державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога» Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України. Визнати грошові вимоги ТзОВ «Традекс Агрі» до державного підприємства «Перемога» в загальному розмірі 2,998 мільйона гривень», – інформувала суддя Господарського суду Волинської області Оксана Слободян.

Суддя наголосила, що на минулому засіданні в залі суду представниця від держпідприємства «Перемоги» клопотала про перерву.

Читати ще: Невідомі вивозять цеглу і перекриття. Державну «Перемогу» на Волині банкрутують чи дерибанять?

«22 травня 2024 року представник боржника, адвокат Жанна Грибан заявила усне клопотання про відкладення підготовчого засідання для ознайомлення з матеріалами справи та надання відзиву на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство», – оголосила суддя Оксана Слободян.

Уже традиційно в зал суду не прийшов керівник «Перемоги» Михайло Лавейкін, якого не так давно звинувачували в обкраданні цього державного підприємства. Але якщо на минуле засідання до суду на захист інтересів держпідприємства з’явився хоч хтось, зокрема неознайомлений із матеріалами справи адвокат, то цього разу зі сторони «Перемоги» не було взагалі нікого.

Читати ще: Волинське держпідприємство боргує понад 2 млн фірмі з Кам’янця-Подільського

«Водночас на судове засідання 11 червня 2024 року представники дослідного господарства «Перемога» не з’явилися. Відзиву на подану заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство не надали», – сказала суддя Оксана Слободян.

У той же час адвокат держпідприємства у своєму письмовому клопотанні просила відкласти розгляд справи та запевнила, що гроші, щоб повернути мільйонні борги, ось-ось будуть.

«Одночасно повідомляє, що боржник має намір до 25.06.2024 року погасити заборгованість перед заявником – ТзОВ «Традекс Агрі» – в повній мірі», – озвучила суддя Оксана Слободян.

Читати ще: «Пішла нах*р»: очільник волинського держпідприємства, якого підозрюють у відмиванні 4 млн, відповів на звинувачення

Представник позивача наполіг, що в держпідприємства було достатньо часу, щоб розрахуватися з боргами.

«Від представника боржника не подано доказів того, що 25.06.2024 року боржником буде здійснено погашення грошових вимог. Щонайменше, для цього мають бути докази наявності грошових коштів. Докази, які, на моє переконання, неможливо створити, тому що ці грошові кошти не будуть направлені ні на інші виконавчі провадження, ні на іншу заборгованість іншим контрагентам», – сказав представник позивача Денис Дробот.

Тим часом нерухоме майно «Перемоги» розбирають і вивозять.
Урешті суддя Господарського суду Волинської області Оксана Слободян постановила: «Відкрити провадження у справі про банкрутство боржника – державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога». Визнати у встановленому порядку доведені грошові вимоги ТзОВ «Традекс Агрі» до державного підприємства «Перемога» на загальну суму 3,1 мільйона гривень».

Відзначимо, що, крім споруд, на балансі «Перемоги» – щонайменше півтора гектара родючого чорнозему.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Селянин Показати IP 22 Червня 2024 21:43
А так недавно цій же судді доказували яке підприємство дієве і навіть наукою займається

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus