USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Рожищенська громада попрощалася з загиблим Героєм Олексієм Мельничуком з Луганщини

Сьогодні 18:18
Другий день поспіль Рожищенська громада оплакує своїх загиблих Героїв. Сьогодні на Алеї Слави у Рожищі знайшов останній спочинок уродженець Луганської області, який проживав деякий час у родини в Рожищі, Олексій Олександрович Мельничук.

Сержант Збройних сил України Олексій Мельничук загинув 7 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Терни Краматорського району Донецької області.

Біля пам’ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида.

Провести Героя в останню земну дорогу зійшлися не тільки небайдужі рожищани, а й приїхали представники військової адміністрації з міста Щастя Луганської області, друзі та брати по вірі з Вінницької області. Попрощатися з сином-Героєм приїхала зі сходу й згорьована мама.
«Сьогодні Рожищенська громада, здавалося, не рідна Олексієві, сумує та проливає гіркі сльози за загиблим Героєм, бо він пролив свою кров за кожного з нас», – наголосив, звертаючись до присутніх, Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Війна ще у 2014 році відібрала у Олексія Мельничука рідну домівку, він працював, волонтерив, допомагав людям та служив Богу. Мав хороших друзів, які в цей скорботний день подолали далеку дорогу, аби віддати шану близькій по духу людині.

І згадували Олексія як щиру, надзвичайно добру людину, яка ніколи не проходила повз чуже горе. «Він не зрадив свою країну, не зрадив друзів і не зрадив Бога», – так говорили про нього друзі.

Після громадської панахиди траурною ходою під звуки військового оркестру поховальна процесія рушила до храму Архістратига Михаїла, де відспівали загиблого Героя.
Після спільної молитви за невинно вбитого воїна, який захищав рідну землю від російського загарбника, тіло провадили до місця його останнього спочинку – на Алею Слави міського кладовища.
Останнє прощання. Сльози, смуток і біль. Стяг, яким була вкрита домовина 33-річного Героя, військові передають неньці загиблого.

«Не бійтеся прощатись на землі», – востаннє співають пісню Олексієві його товариші з надією на зустріч у кращому житті.

«Герої не вмирають!» – кажемо ми і віримо, що Олексій поповнив Небесне воїнство Ангелів. Тепер він – навіки в строю.

Редакція Волинських Новин висловлює щирі співчуття рідним Героя. Вічна пам’ять, честь та шана Захиснику!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus